För att möta tillväxten med fler besökare arrangerar Medeltidsveckan i år en festivalcamping i egen regi.

- Medeltidsveckan har lockat fler besökare för varje år under flera års tid nu. För att kunna fortsätta växa så ser vi ett behov av fler bäddar i Visby, säger Medeltidsveckans marknadschef Patrik Björkander. Samtidigt så ökar resekapaciteten till Gotland väsentligt i sommar så det finns goda utsikter till att det blir ännu fler besökare under Medeltidsveckan fortsätter Patrik.

Den ökade kapaciteten sker genom fler avgångar hos Destination Gotland, en ny aktör i form av Gotlandsbåten samt fler avgångar till Visby Airport.

Campingen kommer att vara belägen på Galgberget i norra Visby och delas upp i två sektioner. En medeltidssektion och en sektion för traditionella tält. Till detta byggs ett gemensamt serviceområde med reception, toaletter och duschar. Det kommer i år att finnas plats för 1000 personer på campingen. Området har dock plats för fler personer och Medeltidsveckan räknar med att kunna erbjuda fler platser kommande år.

- Oavsett om man kommer med en medeltidspaviljong, ett stort militärtält eller ett litet tält så blir det samma pris. Vi kommer att ta betalt per person och inte för hur stor yta man nyttjar eller hur många som bor i respektive tält, säger Patrik Björkander.

Alla besökare är givetvis välkomna att bo på campingen. Medeltidsveckan ser dock den yngre målgruppen 18-24 år som huvudmålgruppen.

- Det är en målgrupp som kanske inte har ekonomiska möjligheter till annat boende och för tillväxten så är de en väldigt viktig målgrupp, säger Patrik Björkander.

I slutet av mars kommer mer information så som prisbild, karta och praktiska detaljer om campingen på Medeltidsveckans hemsida. I samband med detta öppnar även bokningen till campingen.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62