Imorgon, fredag, lanseras en affischkampanj mot tvångsäktenskap på en konferens i Stockholm. Samlingen och kampanjen anordnas av Origo som erbjuder stöd och rådgivning till ungdomar som lever i en hederskontext samt konsultativt stöd och utbildningsinsatser till yrkesverksamma i Stockholms län. Konferensen som vänder sig till professionella i länet som möter dessa ungdomar inleds av Stockholms socialborgarråd Åsa Lindhagen (MP). Direkt därefter presenteras affischkampanjen av Origos Enhetschef Dilek Baladiz.

Dag: fredagen den 24 mars
Tid: Kl. 08.45-12.15 (kl 08.45 Åsa Lindhagen, kl 09.00 presentation av affischkampanjen)
Var: Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8 (lokal Stockholm)

Anmälan för journalister görs till pressekreterare Cecilia Engström på cecilia.engstroem@stockholm.se eller till Dilek Baladiz på dilek.baladiz@stockholm.se.

Om Origo:
Origo är Sveriges första myndighetsgemensamma resurscentrum som har fokus på ungdomar och unga vuxna 13-26 år som lever i en hederskontext. Origo är ett samarbete mellan kommunerna i Stockholms län, Polismyndigheten i Stockholms Län och Stockholms läns landsting. Teamet består av kuratorer, barnmorska och polis. Stockholms stad är formellt ansvarig för att driva verksamheten.


Ämnen

Politik

Platser

Stockholm


Kontakt


Christian Valtersson

Pressekreterare Daniel Helldén

christian.valtersson@stockholm.se

076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare Katarina Luhr

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02