Peter Lyon, den berömde svärdsmeden från Sagan om Ringen-filmerna är tillbaka i Visby. På plats är även den svenske svärdsmeden Peter Johnsson som bland annat har gjort svärden till filmerna om Arn - Tempelriddaren. Peter Johnsson har även dokumenterat hundratals medeltida svärd från samlingar i hela Europa.

Peter och Peter är två av vår tids främsta svärdsmeder och de kommer att ge flera publika föreläsningar under Medeltidsveckan. Kom och lyssna till Peter Lyons fängslande berättelser från produktionen av Sagan om Ringen-filmerna. Men även vad det var som lockade så med Visby att han åter kommer hela vägen från Nya Zeeland för att vara med under Medeltidsveckan.

Om Peter Lyons mytomspunna svärd i Hollywoodfilmerna blivit kända nästan som egna personer så fokuserar Peter Johnsson mer på historien kring historiska svärd. Peter menar att dessa svärd speglar sin samtid och samhället från vilket svärdet kommer.

Peter och Peter bjuder på denna träff på historier om sig själva och sitt fascinerade arbete och självklart har de med sig några av världens mest berömda svärd.

Plats: S:t Nicolai ruin

Tid: Måndag 8 augusti kl. 12:00

Anmälan: Patrik Björkander, 070 758 13 61 / patrik.bjorkander@medeltidsveckan.seMedeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62