Fotograf/Källa: Fotogruppen Södersjukhuset

Lördag 1 oktober tar Södersjukhuset över den onkologiska verksamheten från Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamheten har bedrivits i sjukhuset lokaler under många år och kommer i och med övergången även att tillhöra Södersjukhuset organisatoriskt.

– Vi är mycket stolta över att den onkologiska verksamheten nu är en del av Södersjukhuset och vi är glada över att kunna hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Tomas Movin, vd.

Med hela vårdkedjan inom ett och samma sjukhus får patienten en mer sammanhållen, effektiv och trygg cancervård med kortare ledtider och bättre kontinuitet. När medarbetarna tillhör samma organisation blir också förutsättningarna för teamarbetet runt patienten och mellan olika yrkesgrupper och specialiteter bättre och säkrare.

– Samarbetet mellan onkologkliniken och sjukhusets andra verksamheter förstärks, samtidigt som vi självfallet ska fortsätta vårt fina samarbete med onkologklinikerna på Karolinska Universitetssjukhuset och Capio S:t Görans Sjukhus, säger Karin Leifland, verksamhetsområdeschef för Bilddiagnostik och Onkologi på Södersjukhuset.

Den patientnära forskningen stärks, och det blir enklare att forska, genom att diagnostik och onkologi finns inom samma verksamhetsområde.

– På Södersjukhuset ska vi fortsätta att utveckla vår nystartade forskningsenhet där patienter får möjlighet att delta i klinisk, patientnära forskning. Vårt mål är att nå internationell klass inom våra tre fokusområden buktumörer, tumörer i urinvägarna och bröstcancer, säger Pehr Lind, docent och ny verksamhetschef för onkologiska kliniken.

Välkommen att närvara vid invigningsceremoni den 3 oktober kl. 15.00

Måndag 3 oktober kl. 15.00 välkomnar Tomas Movin, vd Södersjukhuset, onkologens medarbetare och den nya verksamhetschefen Pehr Lind. Melvin Samson, sjukhusdirektör, Karolinska Universitetssjukhuset, lyckönskar verksamheten och Ella Bohlin, barn- och äldrelandstingsråd i Stockholms län, återinviger onkologens verksamhet på Södersjukhuset.

Vill du närvara vid invigningsceremonin? Kontakta Södersjukhusets presstjänst på tfn 070- 484 10 76.Södersjukhuset är ett akutsjukhus genom hela livet. Akutsjukvården är vår kärnverksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, vår specialitet. Vi har också en av landets största förlossningskliniker och här föds över 7000 barn varje år. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.


Kontakt


Presstjänsten Södersjukhuset

press.sodersjukhuset@sll.se

070-4841076

Sofia Sjöman Waas

Presschef

sofia.sjoman-waas@sll.se

08-616 10 00

070-484 10 76 (Öppet alla dagar kl. 08.00 - 20.00)