Timrå kommuns förslag till ny översiktsplan med sikte mot 2035 innebär bland annat nya områden i tätorterna för minst 900 bostäder. Kommunen vill också fortsätta att stärka företagsklimatet och redovisar därför förslag på två nya större näringslivsområden, ett vid Stordalen och ett vid Midlanda.

– Äntligen går planen ut på samråd och jag hoppas att medborgare, företag och föreningar med flera tar tillfället i akt att lämna synpunkter på planförslaget under samrådstiden, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand och fortsätter:

 

– Vi arbetar för att vara en stark kommun i en växande region och nu gäller det att spänna bågen. 900 nya bostäder i vår kommun låter väldigt spännande.

 

Tyck till!

Nu går Timrå kommuns översiktsplan ut på samråd och fram till den 15 februari 2017 har man möjlighet att tycka till.

– Det är viktigt att förslagen får en demokratisk förankring. Planen ska skapa förutsättningar för hållbar tillväxt och erbjuda attraktiva bostäder och en i övrigt god livsmiljö, säger Andreaz Strömgren, kommunchef.

 

– Vi vill skapa möjligheter att bygga bostäder och utveckla besöksnäringen i strandnära lägen vid kusten, insjöar och vattendrag, säger planarkitekt Håkan Eriksson som varit huvudansvarig för planförslaget.

 

– Vi kommer att bjuda in till samråds- och informationsmöten på olika platser i kommunen under januari månad. Men redan nu kan den intresserade studera planförslaget på vår hemsida, säger planarkitekt Håkan Eriksson.

Samrådsmöten

Timrå kommun bjuder in allmänheten till samrådsmöte på följande platser och dagar:

  • Bergeforsparken i Sörberge, tisdagen den 10 januari kl. 19.00
  • Söråkers Folkets Hus, torsdagen den 12 januari kl. 19.00
  • Ljustorps Bygdegård, tisdagen den 17 januari kl. 19.00
  • Tynderö Bygdegård, torsdagen den 19 januari kl. 19.00

Via kartor som kan laddas ner på hemsidan kan man se om det finns förslag på ändrad markanvändning i det område man är berörd av.

Förslag: www.timra.se/op2035
Mer information:
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-551 85 58
Andreaz Strömgren, kommunchef, tfn 060-16 31 23
Håkan Eriksson, planarkitekt tfn 060-16 34 02 Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt