Ungefär 600 000 kvinnor i Sverige är i klimakteriet. Att komma in i klimakteriet kan betyda stora förändringar i livet, både fysiskt och psykiskt. Kanske barnen är på väg att flytta hemifrån, föräldrarna blivit riktigt gamla och kroppen lever sitt eget liv med både temperatur- och humörsvängningar i en salig blandning. Ändå är det tyst om hur vi mår och har det i den här omvälvande perioden i livet. Det vill körprojektet äggen är slut ändra på och söker nu körsångare i hela Västra Götalandsregionen. 

–    En av de kvinnor vi mött och presenterat projektet för, blev oerhört peppad av att höra talas om det och sa; ”Om vi inte får prata om det, får vi sjunga om det”.  Det sammanfattar ganska bra hur vi ser på det här projektet, säger Mari Zetterström, konsulent på Körcentrum Väst, som är en del av Kultur i Väst. 

Bakom idén till projektet hittar vi producenten Annica Carlsson Bergdahl och består av tre fristående delar – en scenisk föreställning med kören Ymna, ett större körprojekt där alla kvinnor i regionen är välkomna att delta och en tredje del, som är en vandringsutställning av Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin med tillhörande programverksamhet. Körverket är alldeles nyskrivet med texter av Lina Ekdahl som baserar sig på intervjuer som gjorts med kvinnor. Kompositören Paula af Malmborg Ward har gett texterna rytm och ton. Marit Zetterström på Körcentrum Väst kommer att leda repetitionerna runt om i regionen som inleds med en kick-off i Göteborg den 20 november.

– Nu söker vi kvinnor i alla åldrar till körprojektet som ska mynna ut i konserter på tre orter i Västsverige under våren 2017. Alla är välkomna, hela eller delar av kören eller den som inte sjunger i kör ännu. Vi vill skapa en arena för att belysa de här frågorna och en plats där vi kan träffas och ha riktigt roligt tillsammans, säger Marit Zetterström.

INFO:
Den 18 oktober är det Internationella klimakteriedagen. Då presenterar vi projektet på Göteborgs stadsbibliotek kl. 18
äggen är slut är ett samarbete mellan Rot produktion, Sensus och Körcentrum Väst med stöd av Kulturrådet, Musikverket och Västra Götalandsregionen. 

Kontakt:
Undrar du något eller vill du komma i kontakt med Körcentrum Väst?
Hör av dig till 
Marit Zetterström 
070 020 67 35, 
marit.zetterstrom@kulturivast.se 

eller till 
Maja Fredriksson 
070 085 29 41
maja-karin.fredriksson@kulturivast.se

 

Ida Northfell
Kommunikationschef, Kultur i Väst
ida.northfell@kulturivast.se

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se


Bifogade filer

 aggenfyrkant
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45