Akademiska Hus och Karlstad Universitet satsar på geoenergi. Det upprör det lokala energibolaget, Karlstad Energi, som vill fortsätta sina leveranser till Universitet. En debatt mellan energibolaget och Akademiska Hus har först i Nya Wermlandstidningen.

Föga förvånande griper energibolaget efter de vanliga argumenten om marginalel och att man inte kan producera miljövänlig elkraft om fjärrvärmekunderna ser efter andra alternativ. Dessa synpunkter och argument är vanliga bland dem som värnar om den monpolmarknad fjärrvärmen är. Idag ger Tomas Hallén och Peter Karlsson på Akademiska Hus svar på tal i ett debattinlägg.

Klicka här för dagens artikel. Och här för Karlstads Energis inlägg. Tidningens artikel om konverteringen från fjärrvärme till geoenergi läser Du här
Geotec är en rikstäckande sammanslutning av fristående, välrenommerade borrningsföretag med lång erfarenhet inom vatten-, energi- och entreprenadborrning (grundläggning, prospektering, miljöborrning mm). Geotec-anslutna företag erbjuder Sveriges enda typgodkända brunnar.


Kontakt


Johan Barth

johan.barth@geotec.se

075 700 88 20

0702 30 71 00