Lastbilar som används i den samordnade varudistributionen i Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Fotograf/Källa: Ystads kommun

Åkare välkomnas att delta på informationsträffar om samordnad varudistribution, måndagen den 15 oktober, klockan 15:00 i Stadshuset Sölvesborg eller klockan 18:00 i Rådhuset Karlshamn. Näringslivscheferna i Sölvesborg, Bromölla och Karlshamns kommun bjuder in till dialog för att öka kunskapen om respektive verksamheter – och därigenom hitta nya affärsmöjligheter.

Under hösten 2018 kommer Bromölla, Karlshamn och Sölvesborgs kommuner, under förutsättning att erforderliga politiska beslut tas, att upphandla en så kallad samordnad varudistribution där delar av kommunens transporter sker via en distributionscentral. I centralen sker ev. sampackning och därefter transporteras varorna ut till kommunernas olika enheter. Det som kommer att upphandlas är en organisation som har möjlighet att korttidslagra kommunens varor och även sköta transporter från distributionscentralen till kommunens enheter.

Näringslivscheferna Per-Anders Green, Mathias Wijk och Stefan Olofsson i Sölvesborgs, Bromölla och Karlshamns kommuner, tillsammans med Energikontor Sydost, bjuder in lokala och regionala åkerier till dialog för att öka kunskapen om respektive verksamheter – och därigenom hitta nya affärsmöjligheter.

Tid: måndagen den 15 oktober, klockan 15:00 i Stadshuset Sölvesborg eller           
Tid: måndagen den 15 oktober, klockan 18:00 i Rådhuset Karlshamn


Press välkomnas att delta!

Eventuella frågor besvaras av Fredrik Mårdh, Projektledare Energikontor Sydost

E-post: fredrik.mardh@energikontorsydost.se, Tel 070-921 60 50

VI STÖDJER FÖRETAG & OFFENTLIGA AKTÖRER I ENERGI- OCH KLIMATARBETET på uppdrag av kommuner, landsting och regioner i Sydost.

Energikontor Sydost AB - Energy Agency for Southeast Sweden
Smedjegatan 37
352 46 Växjö, Sweden
Tel: +46 (0)470-76 55 60
Webb: energikontorsydost.se

 
Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56