Fotograf/Källa: Anders Eliasson, iTimrå

Torsdagen den 3 mars inviger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand vårt nya aktivitetshus Pangea i Tallnäs. – Nu ska vi äntligen inviga vårt aktivitetshus Pangea och det gör vi med ett fullspäckat program som våra ungdomar har jobbat fram, säger Bo Markusson, Kultur- och bibliotekschef, Timrå kommun.

Programmet

Konferenciärer för kvällen består av Pangeas eventgrupp med Alam, Lisa och Selina. Programmets upplägg:

  • Kommunstyrelsens ordförande, Ewa Lindstrand inviger aktivitetshuset Pangea.
  • Pangeas Street Dance Group
  • Beat Box med Amin
  • "Vi är inget tjejband" med Hanna, Lisa, Olivia och Line
  • Visning av Pangeas lokaler
  • Mingel och tårta!

Aktivitetshuset Pangea i Tallnäs

Aktivitetshuset Pangea i Tallnäs öppnades i höstas och är Timrå kommuns nya satsning för att skapa möteplatser och meningsfull fritid för både barn, unga och vuxna i Timrå. Nu ett par månader senare är det full fart. Till exempel i caféet där daglediga vuxna träffas, tar en fika och umgås eller deltar i möten och språkcaféet.

Full fart hela dagen

Dagtid kommer skolelever för att uppleva scenkonst. Det har redan varit både musik- teater, dans- och teaterföreställningar i Pangeas egna teaterlokal.

Under eftermiddagarna strömmar mellanstadieeleverna in efter skolan. Slöjd, dans, musik, lekar och läxhjälp finns återkommande på programmet, men självklart kan barnen också initiera egna projekt.

– Arbetet med besökarnas rätt till inflytande, delaktighet, inkludering och engagemang är stommen i Pangeas verksamhet och vi har verkligen fått en bra start här i Tallnäs, säger Markusson.

Kvällsverksamheten riktar sig främst till ungdomarna i Timrå, även om de publika scenkonstföreställningar som ibland äger rum på Pangea välkomnar alla åldrar. För den äldre gruppen finns det också möjlighet att vara med i slöjd eller dans tillsammans med utbildade ledare.

Tid och plats
Torsdagen den 3 mars kl. 18.00–20.00, aktivitetshuset Pangea, Tallgränd 1, Tallnäs Timrå.

Mer information:
Bo Markusson
Kultur- och Bibliotekschef. e-post: bo.markusson@timra.se
Mobil 070-56 42 972

Ulf Jansson
Föreståndare Pangea e-post:  ulf.jansson@timra.se
Mobil: 070-190 34 38Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt