Ny temasida om forskning kring HBTQ-frågor

Den 17 maj är det den internationella dagen mot homo- och transfobi (IDAHOT). På Södertörns högskola finns forskning som relaterar till HBTQ-frågor på olika sätt och dessa finns samlade på vår temasida "Aktuell forskning om HBTQ-frågor"

HBTQ-studier är ett mångvetenskapligt forskningsfält med fokus på sexualitet, genus och identitet. På den nya temasidan har vi samlat forskning om HBTQ-personers livsvillkor i och inverkan på samhället i nutid och dåtid. Forskningen kan handla om genus, sexualitet, familj, hälsa, arbetsliv men även mer humanistiskt inriktad forskning om HBTQ-relaterade frågor inom kultur, konst och litteratur.

På respektive temasida finns några rader om forskaren och forskningen och en länk till forskarens profilsida.

Här hittar du den nya temasidan om forskning kring HBTQ-frågor.

På Södertörns högskola bedrivs forskning inom en rad olika ämnen och områden. Vi har samlat en del av den forskning som bedrivs under olika temasidor, där en alltså samlar aktuell forskning om HBTQ-frågor. Andra temasidor som finns är exempelvis Hållbar utveckling, Civilsamhället, Östersjön och Tema julen.

Välkommen att ta del av spännande och samhällsrelevant forskning!Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453