Idag släppte Svenskt Näringsliv årets ranking av företagsklimatet och Timrå behåller förstaplatsen i länet och andra platsen i Norrland. Totalt hamnar Timrå på plats 35 i riket och har alltså klättrat 15 platser. Timrå bättrar också på sin placering när det gäller service till företag och landar där på en hedrande fjärde plats av alla Sveriges kommuner.

Timrå klättrar 15 placeringar i totalrankingen och landar på plats 35 av alla Sveriges kommuner, vilket innebär all time high. Målet är Norrlands bästa företagsklimat och Timrå nådde inte ända fram utan hamnar på en andraplats i Norrland efter Sorsele kommun. 

Kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin är inte förvånad över årets placering.

– Under lång tid har vi arbetat målmedvetet och enträget med detta, och det ger uppenbarligen resultat. En stor eloge till alla kommunens medarbetare som gjort detta resultat möjligt, säger Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande.

Timrå klättrar även i placering när det gäller service till företag, där målet är att ligga topp tio i Sverige, och hamnar där på plats fyra i Sverige. 

–  Wow! Med all time high-placering i både totalen och service till företag kan jag inte vara mer än nöjd, säger Christian. Jag vill rikta ett stort tack till alla företag i Timrå för ert engagemang. Jag vill också passa på att tacka alla medarbetare för fantastiska insatser, avslutar en stolt näringslivschef Christian Söderberg. 

 

Se hela resultatet här: http://www.foretagsklimat.se/timra

Mer information:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 073-270 95 39

Christian Söderberg, näringslivschef, tfn: 070-235 51 51


Om företagsklimat

Varje år får ungefär 60 000 företagare i Sverige ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service eller tillämpningen av lagar och regler i den kommun där de verkar. Enkätundersökningen och rankingen om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner som Svenskt Näringsliv utför varje år presenteras på www.foretagsklimat.seTimrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt