Tusentals svenskar har använt jämförelsetjänsten Fackförbund.nu för att jämföra och hitta rätt fackförbund. I coronaspåren lanseras nu den danska motsvarigheten till sajten.

Det finns idag ett stort utbud av olika fackföreningar och förbund på marknaden. Den stora utmaningen för många är att plöja igenom de många alternativen och välja rätt. Fackförbund.nu fungerar som en samlingsplats där de listar de alla svenska förbunden på en och samma hemsida. 

 

-       Vår hemsida ger användare möjlighet för att jämföra olika fackförbund och ställa dem emot varandra utan att behöva klicka in på varje enskilt förbund. Vi har istället samlat all information på samma sida så att det är enklare att skapa sig en översikt om de olika förbunden. Besökare kan läsa om olika medlemsförmåner, villkor och avgifter. Efter en stor framgång på svenska marknaden lanserar vi nu, Allefagforeninger.dk, vår danska motsvarighet, säger pressansvarig på Fackförbund.nu

 

Allefagforeninger.dk är en informationssajt som listar olika a-kassor och fackföreningar i Danmark. Hemsidan uppdateras med jämna mellanrum så att besökare får rätt information om allt som sträcker sig från priser, inkomstförsäkring och medlemsantal med hänsyn till de fackföreningar och a-kassor som finns i landet.

 

-       Fackförbund.nu har ett par år på nacken och vi såg att det saknades en motsvarighet på den danska marknaden. Allefagforeninger.dk syftar till att hjälpa danskarna med att skapa sig en översikt över det befintliga utbudet av olika a-kassor och fackföreningar. Vi är mycket förväntansfulla för att se vad det kommande året kommer bringa in. Hittills har responsen varit över förväntan bra, säger pressansvarig på Fackförbund.nu.

 

Många frågar sig vad det finns för fördelar med att bli medlem i en a-kassa eller en fackförening och faktum är att det finns flera goda anledningar till att gå med. Både vad gäller den svenska och danska arbetsmarknaden så utgör fackföreningar en viktig del. Detta eftersom fackförbunden hjälper till att uppnå kollektivavtal som främjar arbetstagaren. Det kan exempelvis handla om att förbättra arbetsförhållanden. Många som går med i en fackförening gör detta då det ger en bättre möjlighet för att gemensamt påverkar arbetsvillkoren. Det har en bättre effekt än om en individ ensam försöker få sin röst hörd. Med en fackförening har man kollektivt stöd av hela föreningen.

 

För många anställda utgör lönen en viktig del i deras arbete. Genom att gå med i facket så får den anställde hjälp med en rättvis löneförhandling. Ett fackförbund har också möjlighet för att ge den anställde juridiskt stöd om det exempelvis skulle uppstå en konflikt på arbetsplatsen. 

En annan viktig del är inkomstförsäkringen via facket. Om en individ skulle bli uppsagd har denne en inkomstförsäkring som säkerställer att denne inte står helt utan inkomst.

 

Om Fackförbund.nu

Fackförbund.nu drivs av Enkla Media och starades under 2012. Idag hör

hemsidan till en av Sveriges största informationstjänster om fackförbund och a-kassor. På sajten listas över 50 olika förbund samt att det finns en yrkesdatabas som täcker mer än 8000 yrken så att användare enkelt ska kunna hitta rätt fackförbund inom sin yrkeskategori.

 

Presskontakt: Fredrik Andersson info@fackforbund.nuKontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00