Efter snart fem år som generaldirektör för Migrationsverket har Anders Danielsson beslutat sig för att lämna uppdraget. Han tillträder den 1 december 2016 som ny generalsekreterare för svenska Röda korset.


- Det finns sällan någon rätt tid för att byta jobb utan rätt tid är när tillfället dyker upp. Det som känns bra är att vi har landat efter förra hösten, att vi har en positiv utveckling i verksamheten och att Migrationsverket står väl rustat att hantera de utmaningar som väntar. Det skapar trygghet i valet att gå vidare, säger Anders Danielsson.

Regeringen kommer inom kort utse en tillförordnad generaldirektör.

Frågor om vem som kommer efterträda Anders Danielsson besvaras av justitiedepartementet
Frågor om Anders Danielssons nya uppdrag besvaras av Fredrik Hammarbäck, pressekreterare Röda Korset, telefon: 08-452 4820.


Anders Danielsson är idag inte tillgänglig för intervjuer.Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.