Grandvalira, Andorra: 210 km sammanhängande pist

Hur ska man tänka gällande en skidresa under rådande pandemi är en fråga vi ofta får från våra kunder då smittan finns i hela världen. Även om inte resan blir som den en gång var, och frågan är om den någonsin blir det… så måste vi alla anpassa oss till nya situationer och acceptera en viss grad av förändringar, säger Ulf Östmark VD Quality Travel, Sveriges representant i Andorra.

Quality Travel anser att det finns många fördelar till varför en skidresa till Andorra kan vara ett av det tryggaste semestervalen i vinter.

Alla samarbetspartner arbetar tillsammans med olika försiktighetsåtgärder för att säkerställa våra skidresor. Många längtar nu efter frisk luft, härlig pudersnö, solsken och ett skidsystem utan liftköer. Vi kommer att kunna erbjuda en trygg skidresa där alla våra samarbetspartners anpassar sig till olika myndighetskrav och säkerhetsrutiner, säger Ulf Östmark.

Quality Travel listar några säkerhetsåtgärder och anpassningar som vidtagits:

  • Paketresan: Som svensk researrangör har vi ställt säkerheter hos kammarkollegiet och följer alltid paketreselagen. Det innebär i praktiken att om Svenska Utrikesdepartementet utfärdar en aktuell avrådan för resmålet vid tidpunkten för avresa eller att gränserna skulle vara stängda, så får du som resenär full återbetalning av din resa från oss.
  • Flygplatsen: Det är mycket mindre folk än vanligt på flygplatser och alla följer säkerhetsprotokoll med bland annat utökade städrutiner. Det är obligatoriskt att använda munksydd, man uppmanas att hålla distansen och tvätta händerna ofta och/eller använda handsprit. På och avstigning sker sektionsvis.
  • Flygplanen: Noggranna åtgärder har implementerats för att desinfektera flyg mellan flygningar. Flygen är utrustade med HEPA filter (High Efficiency Particulate Air). Dessa fångar upp till 99.97% av alla mikrober, tex virus och bakterier. Detta säkerställer en mycket hög luftkvalité. Luften ombord förnyas var 2-3 minut. Personal och passagerare skall bära munskydd utom när man konsumerar mat och dryck. IATA visar en rapport att bland 1,2 miljarder passagerare ombord på flyg fanns endast 44 konstaterade fall av Covid-19. Detta motsvarar 1 fall per 27 miljoner miljoner flygresenärer.
  • Transferbussar: Färre passagerare i bussarna, man tar i dagsläget 75% kapacitet och man skall bära ansiktsmask under transferturen.
  • Andorra: Andorra har valt att testa hela befolkningen samt alla säsongsarbetare och är då med sina 177,9% Covid -19 testade världens näst mest testade befolkning. Den höga andelen testade kommer att fortsätta i takt med att all säsongspersonal nu anländer. All personal kommer dessutom att testas löpande under säsongen.
  • Skidsystem: Alla restauranger och skidliftar i det 210 km stora skidsystemet säkras. Man beräknar att antalet skidåkare kommer att vara färre i vinter varför liftköer kommer vara i det närmaste obefintliga. Munskydd (eller godkända buffar) ska användas i kabinbanorna men är ej obligatoriska ej i pisterna. Vad gäller restauranger i backen så bär man ett munskydd när man rör sig i restaurangen, inte när man sitter vid sitt bord. Att åka skidor i sig är enbart bra för hälsan och det är ju i backen vi tillbringar mestadels av tiden.
  • Hotell: Hotellen vidtar i samråd med hälsoministeriet kontinuerliga åtgärder för att minimera smittorisken för att gästernas vistelse ska bli så trygg som möjligt. Man har begränsat antalet gäster på hotellen. De flesta hotell har infört assisterad buffé eller A laCarte’. De har även utökat rutiner och utbildat personalen om Covid-19. En fördel som vi svenskar har är att vi brukar vilja äta middag betydligt tidigare än övriga européer så man slipper eventuella köer i restaurangen.
  • Quality Travels guider: Våra egna guider finns med under hela vistelsen för våra resenärers trygghet, komfort, service och säkerhet.

 


Quality Travel är en researrangör med 35 års resebransch erfarenhet.

Vi är vad vi heter. Vi har erfarenhet av reseproduktion från tidigt 80 tal och till Andorra sedan sent 80 tal. Sedan 2009 år är vi representant för Andorra i Sverige. 2018 lanserade vi Spaniens största skidområde Baqueira-Beret.

Vi har även en produktion av safariresor. Varje arrangemang är skräddarsytt efter kundens önskemål och förväntningar. I Afrika samarbetar vi med en partner som arrangerat safari resor i tre generationer.

Vi arrangerar även resor till Indien med fokus på Ayurveda och dess syn på hälsa.

Vårt team har även en stor erfarenhet av skräddarsydda grupp- och konferensresor till spännande resmål i hela världen.Kontakt


Ulf Östmark

VD

ulf@qtravel.se

0708-40 22 00