Fotograf/Källa: Miljöpartiet Stockholms stad

Idag arrangerades för andra året i rad en frösättning på Gärdet i Stockholm. Aktiviteten arrangerades av Stockholms stad tillsammans med Association of Diplomats Stockholm, Frankrikes ambassad, Tysklands ambassad och organisationen Stockholm Loves Pollinators. Syftet med frösättningen var att uppmärksamma den kommande biologiska mångfaldens dag som går av stapeln den 22 maj, och samtidigt gynna den biologiska mångfalden på Gärdet.

Deltog gjorde Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd, Jonas Naddebo (C) kultur- och stadsmiljöborgarråd, David Cvach, Frankrikes ambassadör i Sverige, dr Anna Prinz, Tysklands ambassadör i Sverige samt Östermalms stadsdelsförvaltning.

– Den biologiska mångfalden är en grundläggande förutsättning för att vi människor ska ha en hög livskvalitet, men även för att det liv på planeten som vi känner till överhuvudtaget ska kunna fortgå. Vi människor behöver naturen, och naturen behöver oss. För att säkra den biologiska mångfalden krävs både små och stora insatser, och att plantera en äng är en bra insats för att förbättra stadsmiljön för ett flertal arter samtidigt som det blir vackert, säger Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd.

– Om olika delar av samhället kan komma samman så som vi gör här idag så kan vi tillsammans göra stora insatser för den biologiska mångfalden. Vi bör bli mer strategiska med hur vi planerar stadens gröna spridningskorridorer, vi skulle kunna låta gräset växa lite högre och i större utsträckning välja pollinatörsvänliga blommor i stadens egna rabatter. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och jag själv har valt pollinatörvänliga växter på min balkong, säger Jonas Naddebo (C) kultur- och stadsmiljöborgarråd.

Presskontakt
För miljö- och klimatborgarrådet: Elisabeth Ekstrand 0761-229 602
För kultur- och stadsmiljöborgarrådet: Helena Andersson 0761-229 440

Läs och dela pressmeddelandet på vårt pressrum: http://www.pressmachine.se/pressroom/view/miljopartiet-i-stockholms-stad
Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35  STOCKHOLM
08–508 29 000 (växel)
www.mp.se/stockholm   
www.twitter.com/MP_Sthlms_Stad  
www.instagram.com/mp_sthlms_stad


Kontakt


Christian Valtersson

Pressekreterare Daniel Helldén

christian.valtersson@stockholm.se

076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare Katarina Luhr

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02