Fotograf/Källa: Verbum

Annika Waldenström har utnämnts till ny VD för Verbum AB som är Sveriges ledande teologiska förlag med tidningar, litteratur, utbildningar och konsulttjänster i sitt utbud. Verbum ingår i Berling Media koncernen i Stockholm. Annika tillträder sin nya befattning den 1 augusti 2021.

Annika Waldenström har tio års erfarenhet från tidningar och förlagsverksamhet från bland annat Hakon Media och Forma Publishing Group. Annika kommer senast från en tjänst som Operativ chef på Verbum.

– Annika är en mycket kompetent och energisk ledare med en stor förmåga att realisera strategier och planer. Verbum befinner sig i en spännande förändringsresa där Annikas erfarenhet av att bygga starka team och samtidigt arbeta nära kunden kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling för Verbum säger Åsa Steholt Vernerson, koncernchef Berling Media AB.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att leda Verbum, ett bolag som jag lärt känna mycket väl i olika befattningar senaste åren. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Verbums kompetenta och engagerade medarbetare i nära samarbete med våra kunder tillika ägare, säger Annika Waldenström, tillträdande VD för Verbum AB.

Annika Waldenström efterträder Åsa Steholt Vernerson som under en kortare tid varit VD för Verbum AB i kombination med sitt ansvar som koncernchef för Berling Media samt sin roll som VD för Gleerups Utbildning AB.

Om Verbum AB

Verbum erbjuder produkter och tjänster som stärker och utvecklar församlingarnas verksamhet, organisation och medlemskommunikation. Utöver våra tidningar Kyrkans Tidning och Sändaren har Verbum ett stort utbud av litteratur, stöd för medlemskommunikation, utbildningar och konsulttjänster. Verbum ingår i Berling Media-koncernen vars huvudägare är Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Om Berling Media

Berling Media är en av Sveriges äldsta mediekoncerner. Vårt övergripande syfte är att bidra till att bygga ett gott och socialt hållbart samhälle inom vård, omsorg, skola samt bidra till att rusta kyrkor och församlingar i deras arbete. De tre dotterbolagen Gleerups Utbildning, Gothia Kompetens och Verbum erbjuder produkter och tjänster inom läromedel, kurslitteratur, kompetensutveckling, litteratur, tidningar och möten. Vi är drygt 130 anställda med kontor i Stockholm och Malmö.

För ytterligare information kontakta:

Åsa Steholt Vernerson

VD Berling Media AB och VD Gleerups Utbildning AB

asa.steholt.vernerson@gleerups.se

0704-663730

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.


Ämnen

Arbetsliv

Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28