Fotograf/Källa: Albin Rylander

Sandskulpturfestivalen har blivit ett populärt inslag i Kalmar under sommaren, både för besökare och för konstnärer som vill delta. Idag öppnade ansökan till den åttonde upplagan av Kalmar International Sandsculpture Festival.

Årets sandskulpturfestival hålls den 6–10 juli. Under en vecka samlas en grupp internationella skulptörer vid Kalmarsundsbadet för att skapa helt fantastiska verk av sand. De börjar sitt arbete på måndagen och under veckan kan besökare se hur skulpturerna steg för steg växer fram.

Idag öppnade ansökan för 2020 års evenemang och i mitten av maj beräknas det vara klart vilka som blir årets konstnärer.
– Sandskulpturfestivalen i Kalmar har gott rykte och intresset för att vara med brukar vara stort. Varje år får vi in ansökningar från konstnärer från hela världen. I år kommer juryn att välja ut sju lag som kommer att få skapa fantastiska sandskulpturer vid Kalmarsundsbadet, säger Edwin Böck, som är konstnärlig ledare.
– Sandskulpturfestivalen är ett evenemang som sticker ut och som får stor uppmärksamhet även utanför Kalmar. Eftersom skulpturerna brukar stå kvar ganska länge är det ett populärt besöksmål under flera veckor och inte bara under festivalveckan, berättar Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Kalmar International Sandsculpture Festival arrangeras sedan 2013 av Destination Kalmar med stöd av Kalmar kommun.

För mer information, se:
kalmar.com/sandskulpturfestivalen

eller kontakta:
Edwin Böck, konstnärlig ledare, Kalmar International Sandsculpture Festival, tel: 070-234 82 35
Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93