Omslag: Otålig i hoppet

Coronaviruset har gjort mig ganska otålig i hoppet. Jag tror att jag inte är ensam om det, skriver ärkebiskop Antje Jackelén i förordet till sin kommande bok. Idén fick hon i mars och nu, bara ett par månader senare finns en färdigskriven bok som lånat titeln från hennes citat – Otålig i hoppet, teologiska frågor i pandemins skugga.

Vad gör vi av ondskan? Hur vet vi att Gud bryr sig? Vad kan vi hoppas på i kristider? Hur är vi kyrka i denna tid? Det är några av frågorna som Antje Jackelén med både djup och engagemang närmar sig i boken. Förhoppningen är att kunna stärka lusten till teologiskt tänkande och glädjen i det teologiska samtalet, inte bara hos präster och professionella teologer, utan hos alla med ett intresse för filosofiska, teologiska och existentiella frågor.

Även i tider av nöd vänder Gud si­tt ansikte till oss och är genom sin ande närvarande och verksam i mänskligheten och i hela skapelsen. Därför kan vi fortfarande välja att­ stå på modets sida – otåliga i hoppet, säger Antje Jackelén.”

 

Produktinformation

Titel: Otålig i hoppet, Teologiska frågor i pandemins skugga

Författare: Antje Jackelén

Förlag: Verbum AB

Formgivning: Gabriella Jangfeldt

Sättning: Aina Larsson/Sättaren

ISBN: 978-91-526-3839-2

Pris från: 179 kr/st

Läs mer om boken här

 

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.
Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28