Arbetsterapeuter levererar tjänster till offentliga köpare för 1,5 miljarder kronor, där regionerna står för den i särklass största delen av inköpen - över 1,3 miljarder kronor.

 

PublicInsight presenterar en kartläggning av 2020 års inköp av tjänster från arbets- och fysioterapeuter som landets alla myndigheter, kommuner och regioner har gjort. Den visar att sammanlagt 1 881 företag inom branschen gjort affärer för omkring en och en halv miljard kronor med offentliga köpare under 2020. 1,3 miljarder kommer från regionerna, 137 miljoner från kommunerna och 16 miljoner från miljoner från statliga beställare. Det totala affärsvärdet på den offentliga marknaden i Sverige är omkring 950 miljarder. 

Den leverantör som fakturerat offentliga beställare mest under förra året var ”Personlig engagerad arbetsmiljöpartner i Väst AB” med drygt 48 miljoner kronor, vilket motsvarar närmare 80 procent av företagets totala omsättning. Nummer två på listan är Svenska Rygginstitutet AB som får nästan hela sin omsättning från offentliga beställare. De har totalt fakturerat över 33 miljoner kronor till regionerna. 

 

De tio största företagen inom arbetsterapeuter/fysioterapeuter på den offentliga marknaden 2020 är:  

1. Personlig engagerad arbetsmiljöpartner i väst AB 48,2 miljoner 
2. Svenska Rygginstitutet AB 33,4 miljoner
3. Aktivera Rehab Sollentuna AB 25,4 miljoner
4. Adolf Fredriks Fysiocenter Aktiebolag 21,3 miljoner
5. Susano AB   21 miljoner
6. RPT Sportrehab AB 17,7 miljoner
7. Stockholms Kiropraktor & Rehabklinik & Förvaltning AB 15,9 miljoner
8. FriBo Rehabilitering Aktiebolag 15,9 miljoner
9. Gränsbygdskliniken Vård AB 15,9 miljoner
10. Camp Pro Ortopedteknik AB  15,7 miljoner

 

Källa: Data om offentliga affärsvärden kommer från DS Insikt. Affärsvärde avser summan av fakturerat belopp till myndigheter, kommuner och regioner inklusive eventuella skatter som till exempel moms under ett helt kalenderår.  

 

För frågor kontakta:
Fredrik Tamm 
Grundare & vd, PublicInsight
+46 70-712 43 57
fredrik.tamm@publicinsight.se

 

Om PublicInsight

PublicInsight är ett Public Tech-bolag som förenklar den offentliga affären och är en av de ledande experterna inom rådgivning på den offentliga marknaden. Med ett ekosystem av digitala och konsultativa tjänster bidrar PublicInsight till att köpare och leverantörer kan skapa fungerande affärsprocesser för den offentliga marknaden och hjälper aktörer på den offentliga marknaden att hitta rätt affärer. PublicInsight drivs av övertygelsen om att en ökad transparens och större tillgänglighet stärker intresset för offentliga affärer – vilket i sin tur leder till ökad konkurrens och bättre nytta för våra skattemedel.

Läs mer på publicinsight.se eller företagets LinkedInKontakt