Nu kommer Årets förnyare i Svenska kyrkan – Ungt ledarskap! Det är en inspirationsbok för alla som möter unga människor i kyrkan – eller skulle vilja göra det oftare.

Det var med en fråga som författaren Britt-Marie Frisells egen väg in i kyrkan öppnades: ”Kan du hjälpa till?”

När hon själv började arbeta med ungdomar bestämde hon sig för att ställa samma fråga till dem. Alla konfirmander fick erbjudandet att utbilda sig till konfirmandledare under tre år och samtidigt arbeta i konfirmandgruppen och med andra uppgifter i församlingen.

Britt-Marie Frisell utsågs till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2014 för sitt arbete med att utbilda unga ledare i Härnösands stift.

– Det känns bra eftersom det gör att arbetet med unga lyfts högt upp på agendan. Att se boken nu är märkligt och överväldigande: en bok om mig, om min hjärtefråga, om mina drivkrafter? Jag hade aldrig kunnat drömma om att den någonsin skulle finnas, och jag är så tacksam och enormt glad att mitt arbete har fått betyda något och att jag har fått vara med och skapa plats för unga människors engagemang i vår kyrka. Det är gott att ha fått vända ut och in på mig och mina tankar. Det blev en personlig bok, en berättelse om 35 års arbete.

Med Årets förnyare i Svenska kyrkan – Ungt ledarskap hoppas Britt-Marie Frisell nå alla som engagerar sig för unga i Svenska kyrkan och andra kristna samfund.

– Jag hoppas att boken ”nöts ut” och att den kan få inspirera många att vilja, våga och fortsätta utveckla arbetet bland unga konfirmandledare.


Författare: Britt-Marie Frisell
Redaktör: Anna Braw
ISBN: 978-91-526-3444-8
Utgivning: April 2015, Verbum
Webbpris: 505 kronor/5 styckenLedande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28