Årets Handledare 2020 Fotograf/Källa: Emily Linnér

Varje år delas det ärofyllda priset Årets Handledare ut till en handledare i Kronoberg som utmärkt sig lite extra. Priset finns till för att uppmärksamma och fira gott arbete i vård och omsorg.

- Årets Handledare delas ut till en handledare som har ett gott bemötande till både medarbetare och omsorgstagare, är en god ambassadör för vård- och omsorgsbranschen och skapar arbetsglädje. Handledaren är en god pedagog, är engagerad i förbättringsarbete samt bidrar till en stimulerande och kreativ lärmiljö, säger Catarina Lindahl-Petäjä verksamhetsledare för Vård- och omsorgscollege Kronoberg.

Årets Handledare tilldelades Patricia Rodriquez Oteiza på Hagalund i Växjö kommun som blev nominerad av både hennes chef, en elev och en medarbetare. Det prestigefyllda priset delades ut första gången 2014 i Kronoberg och Patricia är nu den sjunde pristagaren i länet.

- Det är fantastiskt roligt att kunna uppmärksamma våra duktiga och engagerade handledare i länet på detta sätt. För att kunna bli nominerad behöver handledaren vara undersköterska eller motsvarande samt ha gått handledarutbildning inom Vård- och omsorgscollege Kronoberg. Priset Årets Handledare är ett sätt att uppmärksamma handledarskapet och tacka för det fantastiska arbete som länets handledare gör, säger Catarina Lindahl-Petäjä.

Vad är Vård- och omsorgscollege Kronoberg?
Vård- och omsorgscollege Kronoberg är en certifierad samverkan mellan arbetsliv och utbildning. I Kronoberg samverkar regionens åtta kommuner, Region Kronoberg, privata vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare, både privata och kommunala. Tillsammans formar och kvalitetssäkrar vi vård- och omsorgsutbildningar i Kronoberg. Vår vision är att trygga kompetensförsörjningen med kvalitet och yrkesstolthet inom vård och omsorg. Läs mer om oss på vo-college.se/kronoberg


Vart fjärde år väljer du som bor i Kronoberg vilka politiska partier som ska besluta om regionens inriktning och utveckling. I Region Kronoberg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Hälso- och sjukvård dominerar verksamheten.


Kontakt