Lördagen den 9 november öppnar Kalmar kommunarkiv dörrarna på Skeppsbrogatan 53 mellan klockan 10-14. Då är det fritt för intresserade att komma på besök och titta på utställningar på årets tema ”Gömt eller glömt”.

Kalmar kommunarkiv bevarar information från kommunens myndigheter och verksamheter från år 1863 och framåt. Under Arkivens dag har vi i utställningen valt att fokusera på förslag som av olika skäl inte blev av och gator som inte längre finns.

Det kommer också att finnas möjlighet att få visning av arkivlokalerna och ställa de frågor om arkiv som du alltid ha velat få svar på.

 

Länk för program och mer information om kommunarkivet

Kommunarkivets webbplats: https://kalmar.se/kommunarkiv.

Arkivens dags webbplats: https://www.arkivensdag.nu/kalmar-kommunarkiv/.

Kontakperson: Malin Kullberg

Kommunarkivarie
telefon 0480-45 39 93
malin.kullberg@kalmar.se

kl-kommunarkivet@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41