Idag tisdagen den 12 mars 2019, tecknade Timrå kommun och ombud Curt Aspelin avtal om att överlåta de immateriella rättigheterna för Y:et till Timrå kommun.

För mig är Y:et inkörsporten till Norrland och det är otroligt glädjande att kommunen satsar flera miljoner på att restaurera Y:et och då känns det bra att de också övertar upphovsrätten för Y:et, säger Curt Aspelin, arvtagarnas ombud.

Kommunstyrelsens ordförande är glad över att parterna har träffat ett avtal:

Det är bra att vi fått teckna detta avtal. Kommunen har sedan tidigare rätt att använda Y:et i sin marknadsföring, men mot bakgrund av de satsningar vi nu gör på såväl skulpturen,  som kring området blir det för kommunens del tryggare med ett avtal som tydliggör våra rättigheter, säger Stefan Dalin.

Besöksnäringsansvarig Fredrik Eriksson menar att det här är bara början på en utvecklingsresa för besöksnäringsdestinationen:

Vi arbetar för att Y:et ska bli ett nav för besöksnäringen i Timrå då det ligger strategiskt rätt vid E4:an och flygplatsen. I ett större perspektiv även en knytpunkt för hela regionen och just nu är det arbetet ute på remiss innan det ska tas i Kommunfullmäktige. Y:et kanske kan bli Västernorrlands dalahäst, avslutar Fredrik Eriksson.

Mer information:
Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, Timrå kommun, tfn: 073- 270 95 39

Fredrik Eriksson, besöksnäringsansvarig Timrå kommun, tfn: 060-16 34 07


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt