Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Tävlingen avgörs den 19/11 på Södertälje Science Park.

Ät!Stockholm syftar till att lyfta fram och ge nya, innovativa livsmedelsprodukter en språngbräda ut på marknaden med fokus på svenska råvaror, innovationskraft och hållbar produktion. Tävlingens final äger rum den 19 november på Södertälje Science Park. Priserna delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Stefan Eriksson är kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm. Stefan är bl.a.  råvaruansvarig för Årets Kock och vann själv tävlingen 2005.

  • Vi vill uppmuntra livsmedelsentreprenörer att utveckla förmågan att tänka i nya banor och förändra sina inarbetade beteenden. Matinnovationstävlingar, som Ät!Stockholm, är viktiga för att öka intresset kring mat och driva utvecklingen framåt. Det gör gastronomin mycket mer levande och spännande, säger Stefan Eriksson.

Tävlingen vänder sig till små- och medelstora livsmedelsföretagare i Stockholms län som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Alla tävlingsbidrag bedöms av välrenommerade experter i en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury.

  • Det är viktigt för framtiden att livsmedelsnäringen i Stockholms län utvecklas. Genom att uppmärksamma nya, hållbara produkter med stor innovationskraft bidrar Ät!Stockholm till den utvecklingen – och till att förverkliga den regionala livsmedelsstrategin, säger Eva Helén, tävlingsledare för Ät!Stockholm.

Kontakt:

Eva Helén, Tävlingsledare, Ät!Stockholm
Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se.

Gunilla Jägeberg, Koordinator, Ät!Stockholm
Tel: 08-52306275, e-post: gunilla.jageberg@sodertalje.se
 

 
   

Ät!Stockholm är en matinnovationstävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Webb: www.ätstockholm.se. Facebook: https://www.facebook.com/atstockholmtavlingen/.
Instagram: https://www.instagram.com/at_stockholm/.

 
   

                                                                                                  MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-2021. Målen är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, med fokus på miljö och hälsa samt att etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, nätverk och andra former av kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH och Södertälje Science Park som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36