Ny matinnovationstävling med final 27 november

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Se finalen den 27 november!

Ät!Stockholm syftar till att lyfta fram och ge nya, innovativa livsmedelsprodukter en språngbräda ut på marknaden med fokus på svenska råvaror, innovationskraft och hållbarhet. Finalen äger rum på Södertälje Science Park och sänds den 27 november. Priserna delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Tävlingens konferencier är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke. Stefan Eriksson är kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm. Stefan är bl.a. råvaruansvarig för Årets Kock – en tävling han vann 2005.

”Vi vill uppmuntra livsmedelsentreprenörer att utveckla förmågan att tänka i nya banor och förändra sina inarbetade beteenden. Matinnovationstävlingar som Ät!Stockholm är viktiga för att öka intresset kring mat och driva utvecklingen framåt. Det gör gastronomin mycket mer levande och spännande”, säger Stefan Eriksson.

Tävlingen vänder sig till små- och medelstora livsmedelsföretagare i Stockholms län som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Alla tävlingsbidrag bedöms av välrenommerade experter.

Smakjury: Frida Ronge (ordförande), Culinary Director på TAK, Elvira Lindkvist, köksmästare på Fotografiska, Fredrik Johnsson, kock, tidigare på Volt och Bengt-Åke Andersson, kökschef på Kostenheten i Södertälje kommun. Jurysekreterare är Jenny Isenborg Sultan, måltidsutvecklare i Trosa kommun.

Marknadsjury: Mathias Dernelid (ordförande), Produktchef Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Susanne Skånberg, Client Services Director på Futerra, Sara Maxence, Innovation Manager på ICA Sverige och Jonas Karlsson, Näringslivschef, Södertälje kommun. Jurysekreterare är Carin Granlund från Gastronomiska Samtal.

Hållbarhetsjury: Jens Berggren (ordförande), hållbarhetsexpert på LRF, Anneli Bylund, Senior Hållbarhetsstrateg på Coop och Maria Sitell, Dietist & talesperson, Brödinstitutet. Jurysekreterare är Helena Nordlund, Projektledare för Projekt MatLust.

Genom tävlingen Ät!Stockholm och Projekt MatLust etablerar sig Södertälje kommun som en regional nod för utvecklingsfrågor kopplade till livsmedel och hållbarhet.

”Det är viktigt för framtiden att livsmedelsnäringen i Stockholms län utvecklas. Genom att uppmärksamma nya, hållbara produkter med stor innovationskraft bidrar Ät!Stockholm till den utvecklingen – och till att förverkliga den regionala livsmedelsstrategin”, säger Eva Helén, tävlingsledare för Ät!Stockholm.

Mer information om Ät!Stockholm finns på www.ätstockholm.se
Facebook: https://www.facebook.com/atstockholmtavlingen/
Instagram: https://www.instagram.com/at_stockholm/

Kontakt:

Eva Helén                                                                                     
Tävlingsledare, Ät!Stockholm                                                        
Tel: 08-52303757                                                                          
E-post: eva.helen@sodertalje.se                                                    

 Ida de Oquiñena
 Kommunikation, Ät!Stockholm
 Tel: 08-52306442
 E-post: ida.de-oquinena@sodertalje.se

Ät!Stockholm är en matinnovationstävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

Webb: www.ätstockholm.se. Facebook: https://www.facebook.com/atstockholmtavlingen/
Instagram: https://www.instagram.com/at_stockholm/.

 
   
Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36