Fotograf/Källa: Anette Andersson

Föreningen Svaide Roma SOK får 100 000 kronor från ATG Drömfond® för sin satsning på skidskytte på Gotland – en plats som är känd för sina snöfattiga vintrar. Föreningens barn och unga har nu kunnat genomföra sin drömresa till ett snörikt Östersund i samband med världscuppremiären i skidskytte i slutet av november.

ATG Drömfond® kategori skidskytte är ett initiativ som syftar till att stödja projekt som gör skidskytte mer tillgängligt och inkluderande. I år valdes den gotländska föreningen Svaide Roma SOK ut som ett exempel på att skidskytte kan förekomma i många olika miljöer.

– Skidskytte är en mycket folkkär, men lite smal sport. Därför känns det extra roligt att ATG Drömfond kan stötta en liten klubb på Gotland som brinner för sporten och vill utveckla sin verksamhet, trots att de oftast får träna på barmark och inte på snö, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG ®.

 Valet av föreningen gjordes i samarbete med Svenska Skidskytteförbundet.

– Vi fastnade för att föreningen startat upp på en plats där förutsättningarna inte är dom bästa. Lite ”mot alla odds” så finns där nu en skidskytteförening, och hur dom med små medel lyckats starta en verksamhet. Vi inspireras av deras vilja att hjälpa ungdomar att hålla på med sporten, berättar Svenska Skidskytteförbundets kommunikations- och marknadschef Håkan Blidberg.

Svaide Roma SOK på plats i Östersund. Foto: Anette Andersson.

Det var mycket glada barn och ungdomar som den 27-28 november besökte Östersund och såg världscuppremiären på plats. Dessutom fick de också träna skidskytte (på snö!) tillsammans med tidigare skidskytten och OS-medaljören Fredrik Lindström, ambassadör för ATG Drömfond kategori skidskytte. Sammantaget en väldigt fin upplevelse för alla inblandade.

– Att som ledare tillsammans med barn och föräldrar får vara en del av en aktivitet där olika åldrar, olika förutsättningar möts och där glädjen bara sprudlar från alla är något fantastiskt! Det är faktiskt är större än själva aktiviteten! Så att vi fått förmånen att ta del av detta projekt/resa är något som vi alla medföljande oavsett roll kommer bära med oss under lång tid framöver och det inspirerar oss också till vår fortsatta utveckling för skidskytte i Svaide Roma SOK och på Gotland, säger Jesper Forsman, barn- och ungdomsledare Svaide Roma SOK.

Om ATG Drömfond®
I 45 år har ATG® bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. Genom ATG Drömfond stödjer ATG sedan år 2017 föreningar och engagemang som främjar gemenskap och hälsa. Läs mer på drömfond.se.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008