Onsdagen den 24 april får den australiska veterinären Lynn Simpson ett djurskyddspris i Stockholm för sitt arbete för att stoppa de långa djurtransporterna mellan Australien och Mellanöstern.

Det är djurskyddsorganisationerna Compassion In World Farming (CiWF) Sverige och Svenska Djurskyddsföreningen som har beslutat att ge djurskyddspriset till Lynn Simpson.

- Hon får priset för sitt rakryggade och orädda arbete med att stoppa de långväga sjötransporterna av får från Australien till främst Mellanöstern. Dessa transporter orsakar stort lidande för djuren och ull från fåren förser bland annat Sverige med många produkter. Hon har visat prov på mod, en genomtänkt strategi för att förbättra för djuren och stort civilkurage. säger Katarina Lingehag-Ekholm på Compassion in World Farming Sverige.

Simpson var ansvarig veterinär på 57 resor och hon dokumenterade löpande djurskyddsproblem och dödlighet, i en omfattande rapport till de australiska myndigheterna. Hon yrkade på ett stort antal förbättringar för djuren och drev - utifrån sin erfarenhet från resorna – budskapet att Australien bör slakta djuren lokalt och frakta köttet istället. Rapporten väckte mycket debatt på det australiska jordbruksdepartementet och läckte så småningom till media, vilket gjorde att Lynn Simpson blev uppsagd.

Lynn Simpson kommer under sitt besök i Sverige att tala för riksdagens djurskyddsforum och hålla en offentlig föreläsning om sina erfarenheter i samband med prisutdelningen. Arrangemangen är ett samarbete mellan CiWF, Svenska Djurskyddsföreningen och World Animal Protection Sverige.

Mer om Lynn Simpsons arbete här: https://vetpracticemag.com.au/the-outsider/
Önskas egen intervju med Lynn Simpson går det bra att boka tid genom Katarina Lingehag-Ekholm  073-447 35 28

Varmt välkommen till prisutdelning och Lynn Simpsons föreläsning på St:a Clara, Klarabergsviadukten 90, Stockholm kl 18.00-19.30 ca.
 Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi har samarbete med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. Våra arbetsområden är djur i samhällen, främst hemlösa hundar och arbetsdjur, lantbruksdjur, katastrofdrabbade djur och vilda djur.


Kontakt


Lise-Lott Alsenius

Presskontakt

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

08-617 79 72

070-397 21 33

Roger Pettersson

Generalsekreterare

rogerpettersson@worldanimalprotection.se

070-217 21 33

Julia Engqvist

Kampanjansvarig

Juliaengqvist@worldanimalprotection.se

08-6177970

08-6177975

706142133