Den svenska delegationen vid IBU´s extraordinära kongress frv Björn Eriksson (RF), Ulrika Öberg, Sofia Domeij och Kari Korpela Fotograf/Källa: Sofia Domeij

Internationella skidskytteförbundet, IBU, har i helgen genomfört en extrainsatt kongress i München. Under kongressen fattades ett antal beslut i tunga värderingsfrågor där transparens, integritet och good governance är ord som stått i centrum.

Bland annat beslöts att inrätta ett särskilt integritetsinstitut för etiska frågor frikopplad från det internationella skidskyttets styrelse, en ny konstitution antogs liksom en ny etisk- och antidopingkod tillsammans med inrättande av en visselblåsarfunktion.

- Jag känner både stolthet och glädje över att Internationella Skidskytteförbundet är på väg att inta en tätplats när det gäller good governance. De nu tagna besluten innebär väsentliga steg mot en modern och spännande skidskytterörelse. Det avgörande framöver blir nu att dessa nya riktlinjer på ett bra sätt omsätts i praktisk politik, säger Svenska Skidskytteförbundets ordförande Sofia Domeij 

Under helgen har också, för första gången, en internationell strategiplan mot 2026 antagits där bland annat frågor som att stärka förenings- och förbundsverksamheten i skidskyttet, fortsatt utveckling av tävlingsverksamheten samt nyrekrytering till sporten ingår.

För mer information kontakta:

Sofia Domeij, Ordförande Svenska Skidskytteförbundet
+4670 316 4040
sofia.domeij@skidskytte.se

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220