Keeping Up With The Kardashians indie Bunim / Murray Productions har teamat ihop med Wallander-producenten Yellow Bird Sweden för att lansera Yellow Bird U.S. Med Headhunters-producent Marianne Gray som ledare för företaget. Det följer lanseringen av skriptetiketten Yellow Bird UK tidigare i år.

Baserat på Bunim / Murrays LA-kontor kommer Gray att arbeta nära sin ordförande och VD Gil Goldschein för att bygga den nya enheten. Det har redan anställt den tidigare TNT-befattningen Jonathan Marcus som utvecklingschef och har inrättat sina första utvecklingsprojekt.

Yellow Bird U.S. har valts som tre böcker: Åsa Schwartzs The sju nycklarna, Lisa Jewells I Found You och Mats Strandberg's The End. De kommer att utveckla och producera dessa på engelska för amerikanska programföretag och streamingplattformar.

De sju nycklarna följer Rebecka, en av sju IT-proffs i världen som har nyckeln till internet när hon vaknar upp med en pistol i huvudet, I Found You följer två kvinnor, en man och tjugo års hemligheter och The End , som företaget valde när det lanserades på Frankfurts bokmässa, är en pre-apokalyptisk YA-roman.

Gray ser också till att utnyttja Banijay Groups befintliga skriptformat i USA.

Läs hela artikeln här: Deadline Hollywood.

 


Vi skapar Nordens bästa drama med utgångspunkt i storslagna berättelser – hela tiden på jakt efter nya berättelser, perspektiv och talanger.


Kontakt