Det är inte bara internationella konstnärer som kommer att skapa fantasifulla sandskulpturer i Kalmar i sommar. För första gången anordnas aktiviteter för barn och ungdomar i samband med Kalmar International Sandsculpture Festival.

Projektet genomförs av kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun i samarbete med Kalmar International Sandsculpture Festival och Kalmar konstmuseum.

En vecka före sandskulpturfestivalen drar igång, d.v.s. vecka 27, anordnas aktiviteter på fyra olika platser med barn- och ungdomsverksamhet, medverkande är Dörbyskolans fritidshem, Getterö, Smedby fritidsgård och ungdomshuset UNIK. Tillsammans med pedagogen Jenny Forsberg från Kalmar konstmuseum kommer barn och unga att få arbeta med temat sandskulptur.
När sedan sandskulpturfestivalen drar igång den 10–14 juli flyttar verksamheten till Kalmarsundsbadet. I direkt anslutning till festivalen kommer barn och unga att få skapa egna sandskulpturer – och få tips och råd av konstnärerna Edwin Böck och Lars Fager.

Satsningen är möjlig tack vare statliga Mucf-medel, som Kalmar kommun har tilldelats för att kunna anordna kvalitativa sommarlovsaktiviteter för kommunens barn och unga och främja integration och skapa sociala kontaktytor.

Om Kalmar International Sandsculpture Festival
Den 10–14 juli firar Kalmars internationella sandskulpturfestival femårsjubileum. Några av världens bästa sandskulptörer kommer till Kalmar för att skapa fantastiska verk av sand. I år ansökte 25 lag från hela världen om att få delta och av dessa valde juryn ut sju lag med konstnärer från USA, Colombia, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Ukraina och Sverige.

För mer information
om barn- och ungdomsaktiviteterna, kontakta:
Emma Angelin Holmén, kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun,
tel: 0480-45 06 40, emma.angelin-holmen@kalmar.se

Jenny Forsberg, pedagog, Kalmar konstmuseum,
tel: 073-803 62 80, jenny.forsberg@kalmarkonstmuseum.se

om Kalmar International Sandsculpture Festival, kontakta:
Edwin Böck, tel: 070-234 82 35Kalmar är inte bara en populär sommarstad. Här finns även ett modernt universitet, innovativa företag, massor av spännande evenemang och en historisk stadskärna i havsnära miljö.


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93