Kalmar Slott har inför sommaren 2020, med hänsyn till Coronapandemin, tagit fram en helt ny familjeaktivitet. I den nya aktiviteten, vilken går under namnet VasaLeken, får barnen genomföra olika uppgifter utomhus. Runtom på stora delar av slottsområdet kan de träffa Gustav Vasa, Prinsessan eller gycklaren samtidigt som familjen gemensamt löser de kluriga uppgifterna.

VasaLeken öppnar måndagen den 22 juni, d.v.s. direkt efter midsommarhelgen. Sammanlagt innehåller VasaLeken nio olika stationer, som är utspridda över slottsområdet. Barnen kommer bland annat att få kasta prick, gå på styltor och ta sig fram på en inte-nudda-marken-bana. De får också kluriga uppgifter, som de antingen kan lösa själva eller med hjälp av en förälder. Varje genomförd uppgift ger en stämpel och när barnen har klarat av alla stationer får de ett diplom och en liten gåva.

− Alla stationer är utomhus och de är väl utspridda på hela slottsområdet. Stationerna är fristående och behöver inte genomföras i någon speciell ordning. Allt för att ge möjlighet till avstånd och motverka köer och trängsel, berättar Therese Börjesson, som är evenemangsansvarig på Kalmar Slott.

− Vår ambition är att alltid vara ett levande slott och när vi insåg att det förmodligen inte skulle vara möjligt att genomföra Barnens Slott i sommar var det självklart att hitta ett alternativ. Jag tycker att vi har hittat en bra lösning. Det känns även roligt att kunna lyfta fram Gustav Vasa lite extra i sommar, med tanke på att vi visar en stor Gustav Vasa-utställning i år, fortsätter hon.

VasaLeken är, precis som Barnens Slott, en lekfull aktivitet som hela familjen gör tillsammans. Den utgår från olika händelser i Gustav Vasas liv, så det är lätt för alla att leva sig in i historien. Under dagen har barnen också chans att träffa på antingen Gustav Vasa, Prinsessan eller gycklaren, som kommer att turas om att vara på plats.

− Det ska bli kul att få arbeta med VasaLeken. Jag har jobbat på Barnens Slott i flera somrar nu och det är så roligt att få interagera med barnen som prinsessa eller gycklare, säger Fanny Reje Franzén, som är skådespelare på Kalmar Slott.

VasaLeken öppnar den 22 juni och pågår fram till den 9 augusti. Aktiviteten är öppen dagligen kl. 11−16 och kommer att ingå i entrépriset.

För mer information kontakta
Therese Börjesson
0480-45 14 95
therese.borjesson@kalmar.com

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93