Efter sommaren2018 öppnar Migrationsverket ett nytt servicecenter och kontor i Sundbyberg samtidigt som man stänger Solna och Hallonbergen. Flytten innebär att besökare i Stockholmsområdet får hjälp med alla ärenden på samma adress.

Migrationsverket har idag receptioner och kontor på ett flertal platser i Solna och Hallonbergen. I augusti 2018 samlokaliseras dessa till Sundbyberg.

- Vi ser fram emot att samla våra tre receptioner på en och samma adress. Dessutom i en modern och ändamålsenlig byggnad. Det kommer förenkla för alla som av olika anledningar söker kontakt med Migrationsverket, säger Magnus Rodin, tillförordnad regionchef för Migrationsverket i Stockholm och Gotland.

I Migrationsverkets nya servicecenter kommer besökare att mötas av en rymlig reception där personal tar emot och hjälper besökare tillrätta.

- Vi är mycket nöjda med att efter en process där ett antal bra lokaler varit aktuella ha skrivit under detta avtal med Fabege. Lokalerna kommer att anpassas så att vi använder ytan på bästa sätt både för vår personal och för de som besöker oss, säger Magnus Rodin.

Migrationsverkets verksamhet i Märsta och på Arlanda flygplats berörs inte av flytten.Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.