Lördagen den 11 november slog Berättarministeriet upp portarna till sin fjärde skrivarverkstad. Den ligger i Gamlestaden i Göteborg och kommer verka som ett stöd för skolor i Angered och Östra Göteborg. 

-          Det här är en historisk dag för Berättarministeriet. Att expandera och öppna den första skrivarverkstaden i Göteborg är en dröm. Det betyder att vi kan vara ett stöd för ännu fler lärare och låta fler elever upptäcka glädjen i att läsa och skriva, säger stiftelsens grundare Dilsa Demirbag-Sten.

Berättarministeriet har sedan 2011 drivit skrivarverkstäder i områden med hög arbetslöshet och stöttat skolorna genom kostnadsfria, kreativa och pedagogiskt utformade skolprogram. Målet är att fler elever ska erövra det skrivna ordet och lämna grundskolan med gymnasiebehörighet.

Samarbetet med Göteborgs Stad sker genom ett treårigt IOP, Idéburet och Offentligt Partnerskap, vilket säkrar långsiktig samverkan.

-          Göteborgs Stad har visat stort engagemang och framåtanda. Genom partnerskapet säkrar vi en hållbar verksamhet och tillsammans med våra näringslivspartner och ovärderliga volontärer samverkar vi för barnens bästa, fortsätter Dilsa Demirbag-Sten.  

Under invigningen fick klasser från Kristinaskolan och Tretjärnsskolan inspektera butiken för utomjordingar och det fiktiva bokförlaget som ryms i Berättarministeriets lokaler. Därefter bjöds det på öppet hus och tårtkalas. Avslutningsvis samtalade Berättarministeriets tre grundare Dilsa Demirbag-Sten, Robert Weil och Sven Hagströmer samt P-G Persson, VD för Platzer Fastigheter och partner till Berättarministeriet om vikten av samhällsengagemang och samverkan, under ledning av journalisten Belinda Olsson.

Maria Wallin, regionansvarig för Berättarministeriet Göteborg är nöjd.

-          Jag slås av vilken energi som uppstår när olika aktörer möts för ett gemensamt mål. Nu längtar vi efter att få ha våra första skolprogram och se magin som uppstår när eleverna kommer till skrivarverkstaden.

De första klasserna som ska gå Berättarministeriets skolprogram besöker skrivarverkstaden redan den här veckan. Ett sextiotal volontärer har redan utbildats, men behovet är fortsatt stort.

-          Ta chansen att bli volontär och var med och peppa och inspirera barnen i skrivandet. Att vara en närvarande vuxen gör skillnad, hälsar Maria Wallin. 

För bilder från dagen, besök vårt flickr-album.

För mer information, kontakta: Fanny Siltberg, projektkoordinator kommunikation, 073-682 31 25

fanny.s@berattarministeriet.se

Om Berättarministeriet: Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 skrivarverkstäder för barn och unga i områden med hög arbetslöshet, för närvarande i Södertälje samt i Husby och Hagsätra i Stockholm. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.
www.berattarministeriet.se Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är idag verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Södertälje, Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga utveckling och kvalitet.


Kontakt


Fanny Siltberg

pressansvarig

fanny.s@berattarministeriet.se

073 - 682 31 25