Elever deltar i en skrivövning på Berättarministeriet Fotograf/Källa: Kate Gabor

OBS: Med anledning av de senaste dagarnas utveckling gällande smittspridningen av det nya Coronaviruset har vi beslutat att ställa in Berättarministeriets lunchseminarium ”Man lär av varandra och är aldrig fullärd” på Nobelmuseet den 16 mars och i och med det publiceringen av den tillhörande rapporten. Vi har följt händelseutvecklingen mycket nära de senaste dagarna och har fattat beslutet utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer. I och med detta är innehållet i rapporten satt under embargo, vilket vi ber redaktionen att respektera.

I en ny rapport har Berättarministeriet kartlagt vilken typ av stöd som lärare i socioekonomiskt utsatta områden anser sig behöva för att 
kunna göra sitt jobb. 

Rapporten, ”Man lär av varandra och är aldrig fullärd”, presenteras under ett lunchseminarium den 16 mars i Stockholm. Under seminariet äger ett panelsamtal rum, där bland annat utbildningsminister Anna Ekström och representanter för Stockholms stad medverkar.

Media är välkomna att delta. Vänligen anmäl deltagande senast 12 mars till Fanny Siltberg fanny.s@berattarministeriet.se, 073-682 31 25.
Tid för intervjuer finns avsatt efter seminariet.

__________

Datum: Måndag 16 mars 2020
Tid: 12:00-14:00, dörrarna öppnas 11:45
Var: Nobelmuseet, Börshuset, Stortorget 2, Stockholm

Program:

 • Utbildningsminister Anna Ekström inleder eftermiddagen
 • Presentation av rapporten ”Man lär av varandra och är aldrig fullärd”
 • Panelsamtal: Riktade insatser för lärare i socioekonomiskt utsatta områden
  • Moderator: Anna Carlstedt, utbildningsledare,Stockholms universitet
  • Panel: 
   • Margareta Hylén, Undervisningsråd, Skolverket
   • Happy Hilmarsdottir, Grundskolechef Stockholms stad
   • Martina Olsson, engelsklärare, Bandhagens skola

Om rapporten

Rapporten ”Man lär sig av varandra och är aldrig fullärd” har sammanställts av Berättarministeriet tillsammans med KTH, Demoskop, Ramböll och Novus. Sammanställningen baserar sig på Berättarministeriets erfarenhet av åtta års nära samverkan med lärare i några av Sveriges socioekonomiskt utsatta områden. Se bilaga. 

-----

 

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet. 


Bifogade filer

 Om BerättarministerietKontakt


Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

073- 682 31 14