Under vecka 49 kommer flera träd på Esplanaden och Tullslätten att beskäras. De träd som ska beskäras har dåliga grenar i kronorna som av säkerhetsskäl ska tas bort.

Det handlar om  ett 20-tal träd som ska få en säkerhetsbeskärning. För att vara så skonsamma mot träd och omgivande mark som möjligt utförs beskärningarna av klättrande arborister.

Tidplan
Arbetet utförs mellan den 3 och 5 december:

Trafikpåverkan

  • 3-4 december kommer trafiken på Esplanaden att påverkas och ledas om. Välj om möjligt annan väg.
    Vissa parkeringar kommer också att vara avstängda längs Esplanaden dessa dagar.
  • 5 december kommer trafiken på Tullslätten att påverkas, välj om möjligt annan väg

Mer information?
Jacob Runesson, arbetsledare
jacob.runesson@kalmar.se
0480-45 04 53


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41