Kommunstyrelsens arbetsutskott har fattat beslut om en reserestriktion för medarbetare i Kalmar kommunkoncern.

Restriktionen innebär att kommunen ska vara en återhållsam med tjänsteresor, även om de är planerade och beställda. Bara nödvändiga resor ska ske och möjligheten till resfria möten och webbkonferenser undersökas. Chefer i kommunen ska göra  en risk- och sårbarhetsbedömning innan de beviljar en resa i tjänsten. I bedömningen ska hänsyn tas till destination, transportmedel och storlek på evenemang.

Alla anställda som planerar privata resor uppmanas att följa de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet.

- Beslutet är exceptionellt och taget för att värna dem vi möter i vår verksamhet, till exempel brukare, elever och arbetskamrater, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

 

För mer information kontakta

Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande (S), telefon: 070-374 43 03

Annette Andersson, kommundirektör, telefon 0480-45 75 20


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Ämnen

Samhälle

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41