Omslag Böndagbok

Biskop Johan Dalman har i Böndagbok bearbetat den skotske prästen och teologiprofessorn John Baillies texter. Med över en miljon sålda exemplar och otaliga upplagor senare är denna andaktsbok en absolut klassiker.

Böndagboken är en andaktsbok att leva med länge. Varje dag, under en månads tid, ramas in av en morgon- och aftonbön. Bönerna är förtröstansfulla, frimodiga, ärliga – på en gång vardagliga och högstämda.

Den Gud som möter oss i dessa böner tror på oss, tror gott om oss, vet att vi vill och kan väl, och förväntar sig en tro som märks i vardagen. Texterna tar läsaren på allvar, är på samma gång uppfordrande och kärleksfulla. Bönerna tåls att återkomma till många, många gånger.

Illustratören Anna Blåder har gjort finstämda anfanger till varje andakt och återkommande små illustrationer i boken.

 

”Tack biskop Johan för översättningen och bearbetningen av John Baillies väl beprövade bönbok. Bönböcker har samma uppgift som simbälten för den som vill lära sig simma, eller som håller på att drunkna. I nutidens stormiga hav är vi många som behöver hjälp. Jag är en av dem. Religionens väsen är relation. Relation behöver samtal.  Andliga samtal kallas bön.”

Biskop emeritus Martin Lönnebo

 

”Det är en ljuvlig bok som både är uppfordrande och kärleksfull. Jag gillar att Baillie är pang på rödbetan, att det bränner till lite, berättar han entusiastiskt.”

Biskop Johan Dalman ur intervjun Be som du borstar tänderna av Lina Mattebo. 

 

Johan Dalman är biskop i Strängnäs stift och teologie doktor och har tidigare varit sekreterare för teologi och ekumenik på Kyrkokansliet i Uppsala samt förlagschef på Verbum.

 

 

Produktinformation

Titel: Böndagboken

Författare: John Baillie, i översättning och bearbetning av Johan Dalman

Förlag: Verbum AB

Omslag & grafisk form: Margareta Brisell Axelsson

Omslagsbild & illustrationer: Anna Blåder

ISBN: 978-91-526-3861-3

Pris från: 180 kr/st

Utgivning: 10 maj 2021

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.
Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28