Boråstapeter tar täten i trenden med digital inredning och lanserar appen Wonderwall AR. Med appen kan man med sin padda eller mobil tapetsera sitt hem virtuellt innan man bestämmer sig.

Appen bygger på AR-teknik, Augmented Reality, samma som används i det populära spelet Pokemon Go. Tekniken är het och spås få ett stort genomslag, men än så länge finns det få exempel på faktiska tillämpningar.

Att använda AR på detta sätt är fortfarande relativt nytt. Ikea har en liknande app där man kan möblera sitt hem virtuellt, annars finns det inget liknande på den svenska marknaden. Det är roligt att Boråstapeter kan vara med och driva branschen framåt”, säger initiativtagaren Oskar Gissberg, Head of Digital på Boråstapeter.
 

Fyller ett stort behov

Att föreställa sig hur rummet kommer att se ut kan vara svårt när ett prov ur en tapetpärm hålls upp mot väggen. Inte sällan blir det annorlunda än man tänkt sig när tapeterna väl satts upp. Dessutom kan det vara svårt att räkna ut hur många rullar som går åt.

Med Wonderwall AR försvinner de problemen. Håll upp mobilen eller paddan mot ytan som ska tapetseras, en vägg eller ett helt rum, och mät ut den direkt på skärmen. Bläddra i Boråstapeters breda sortiment och se hur rummets karaktär förändras.

”Våra återförsäljare är imponerade över hur väl mätverktyget fungerar. Denna app kommer att underlätta deras arbete, nu kan de visa sina kunder hur slutresultatet kommer att bli och göra det lättare för dem att fatta beslut”, säger Oskar Gissberg.

Utvecklad av Chalmersstudenter

Appen är utvecklad i samarbete med InnoTact Software, som vann uppdraget i hård konkurrens. Bolaget drivs av fem studenter vid Chalmers Tekniska Högskola.

Det känns extra roligt att det är ett gäng unga studenter som varit med och utvecklat Wonderwall AR. Deras kunnande om tekniken och vår erfarenhet om produkten och målgruppen visade sig vara en perfekt matching”, säger Oskar Gissberg.

Nu tillgänglig för iOS – Android kommer i sommar

Appen finns nu tillgänglig för nedladdning till enheter baserade på iOS. Senare i sommar kommer även en version för Android.

Boråstapeter är ett anrikt företag med rötter från början av 1900-talet, då Waldemar Andrén grundade Boråstapeter med visionen om att "alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet." Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid.

Kontakt:

Oskar Gissberg, Head of Digital
oskar.gissberg@borastapeter.com
+46 704 180 722
Kontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00