Gemensam forskning, utbyte av kompetens och samverkan inom utbildningsprogram. Det är bara några frågor som Botkyrka kommun och Södertörns högskola nu samverkar kring i ett nytt partnerskap som inrättas i dag.

– Det är enormt kul att detta är igång. Att vi samverkar med akademin är helt centralt för att skapa synergier, så vi kan arbeta tillsammans för ett starkare, tryggare och mer hållbar vardag och samhälle säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun och Södertörns högskola har samarbetat under en längre tid i olika frågor, vilket inte minst är naturligt på grund av närheten till varandra geografiskt. Men nu tas alltså nästa steg i samarbetet och fokus är att växla upp arbetet för ett hållbart samhälle för kommande generationer. Det är i samspelet mellan utbildning, forskning och praktik som denna utveckling kan se.

 – Vi vill kunna ta detta till nästa steg, arbeta närmare varandra och mer långsiktigt. Det ska vara lätt att samverka och utbyta kunskap, säger Gustav Amberg, rektor Södertörns högskola.

I partnerskapet som alltså inleds i dag kommer fokus vara att ta fram ny kunskap gemensamt. Biblioteksprogrammet är ett sådant exempel där både Södertörns högskola och Botkyrka kommun utvecklar utbildningsprogrammet för bibliotekarier tillsammans. Även personrörlighet där forskare och lärare på högskolan tillbringar tid hos kommunen för att utveckla verksamheten samt forskning och utbildning ingår i partnerskapet.

Vill du veta mer om partnerskapet? Kontakta:

Emelie Smedslund, Kommunikatör Södertörns högskola. 

Telefon: 072-2107791

E-post: emelie.smedslund@sh.se

Botkyrka kommun: 

 

Kontakt vid pressfrågor: 08-530 620 40

Edvard Unsgaard, pressansvarig
E-post: edvard.unsgaard@botkyrka.se

 

Läs mer om våra samarbetsprojektSödertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876