Fotograf/Källa: David Pahmp

​Kalmar Stadsfest fortsätter att fylla på programmet. I Stadsparken kommer det som vanligt att bli ett brett program – med allt från David Bowie-tolkningar av sångerskan Miriam Aida till rockabillymusik med bandet Fatboy. För första gången gästas stadsfesten också av en operaensemble!

Loving the Alien – Bowietolkningar av Miriam Aida med band (Fredagen den 9 augusti, kl. 18:00)
David Bowie räknas som en av tidernas största låtskrivare och artister. Med låtar som ”Space Oddity”, ”Heroes” och”Life on Mars” har han för alltid satt avtryck i musikhistorien. På Kalmar Stadsfest kommer Bowie att hyllas av artisten Miriam Aida med band. Låtarna får nya kostymer med inslag av afro-brasilianskt, jazz, reggae och svensk melankoli. Miriam Aida har rötter i Sverige och Marocko, har deltagit i tv-programmen Allsång på Skansen, Sverige och Go´kväll och har hunnit ge ut ett tiotal kritikerrosade soloalbum.  Med sig har hon bland annat slagverkaren Finn Björnulfsson, känd från Håkan Hellströms kompband.

Hanna Järver med femmannaband (Fredagen den 9 augusti, kl. 22:00)
På parkscenen står även P3 Guldnominerade artisten Hanna Järver med sitt femmannaband. Hanna Järvers musik har rönt stor uppmärksamhet och beskrivits som popmagi i elektroniska landskap. Texterna är rakt på sak och som självständig producent har Hanna full kontroll över sitt musikskapande. Med inspiration från bland annat Björk och Imogen Heep har hon hittat fram till sin egna och stundtals experimentella ljudbild. 2018 kom hyllade albumdebuten ”So Long”.

Operakonsert med Opera Linné (Lördagen den 10 augusti, kl. 18:00)
En nyhet för i år är att det bjuds opera i Stadsparken med en livs levande ensemble på scen. Det är Opera Linné med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och barytonen Thomas Björklund Svensson i spetsen som serverar valda operapärlor i konsertprogrammet ”Una sera di follia”.

Rockabilly-tema (Lördagen den 10 augusti, start kl. 19)
Lördagen i Stadsparken kommer att bjuda på Rockabilly-tema med band som The Snapshots och Penny & The Pickups. Då ges det också tillfälle att ta en svängom på dansbanan. Rockabilly-kvällen avslutas med gruppen Fatboy, som är aktuella med nya albumet ”Diggin’ the Scene”. Fatboy har positionerat sig som ett av Nordens främsta Rockabilly-band och förnyar genren, som föddes på 50-talet, med modern pop och indierock. Stray Cats, Johnny Cash, Elvis, Roy Orbison, Tom Waits och The Smiths är några av influenserna.

Bakom programmet i Stadsparken står kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun. Konserten med Miriam Aida arrangeras i samarbete med Länsmusiken.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Programpunkterna presenteras i takt med att de blir klara.
kalmarstadsfest.se

För mer information, kontakta:
Pär Israelsson, Evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08

Pressbilder:
Miriam Aida: mtaprod.se/artist/miriam-aida/
Hanna Järver: appelgrenfriedner.se/artist/hanna-jarver/
Fatboy: fatboy.se/

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93