Fotograf/Källa: Magnus Bremefors

Juli blev en bra månad för Kalmars hotell. Kalmar hamnar tillsammans med Varberg och Halmstad i topp i den summering som Statea/Benchmarking Alliance har gjort av Sveriges hotellmarknad i juli 2020.

Efter en oerhört tuff vår och försommar ser det nu bättre ut för hotellen på flera platser runt om i Sverige. Framför allt är det populära, solsäkra kuststäder som har fått ett ordentligt lyft.

– Kalmars hotellbeläggning har varit hög hela juli och är det fortfarande. Trots pandemin har hotellen i Kalmar lockat nästan lika många besökare som i juli 2019. Vissa dagar har beläggningen till och med varit lite högre än i fjol och första veckan i augusti ser lika lovande ut. En snittbeläggning på 88 procent är mer än vi hade vågat hoppas på. Många bokar nära ankomst, vilket är en stor utmaning för hotellens servicefunktioner, säger Stefan Johnson, turismchef, Destination Kalmar.

Att intresset för Kalmar är så stort tror han beror på att Kalmar har blivit känt för att vara en bra sommarstad. 

– Genom åren har vi tillsammans med våra partners byggt upp ett starkt varumärke och vi har arbetat långsiktigt med vår marknadsföring. Det drar vi nytta av nu. Det är många som känner till Kalmar och ser oss som ett attraktivt resmål, där du både kan uppleva kust och historia. ​Även om vi inte har samma starka utbud som vanligt finns det fortfarande mycket för besökaren att uppleva. Hotell, restauranger, butiker och besöksmål har varit bra på att ställa om och tänka nytt. Vi ser också att vi delvis får besök av nya målgrupper, bland annat har vi besök av många barnfamiljer som vill ha ett alternativ till charterresan.

För mer information, kontakta:
Stefan Johnson, turismchef, Destination Kalmar, tel: 0480-41 77 10

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!
Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93