Storstockholms brandförsvar har under året tagit fram en egen filmserie i syfte att beskriva sin verksamhet, stärka varumärket och bidra till ökad kunskap om förebyggande av brand.

Brandförsvaret har tidigare varit med i satsningar där externa produktionsbolag gjort dramatiserade dokumentär-format för tv-kanaler om verksamheten.

– Många av våra medarbetare upplevde att speglingen av oss blev lite för ensidig och traditionell i de här programmen, och att man inte fullt ut kände igen sig i den bild som förmedlades. Så vi bestämde oss för att själva ta fram det blåljusprogram som vi saknat, säger Veronica Sandström, kommunikationschef för Storstockholms brandförsvar.

Resultatet blev ”Inte ett vanligt blåljusprogram”; en realityserie på åtta avsnitt om cirka 20 minuter. Serien publiceras dels i sin helhet på brandförsvarets webbplats och Youtube-kanal, dels som separata inslag som kan återanvändas i andra sammanhang och delas på sociala medier. Serien består både av strategiskt planerat innehåll och helt dokumentära inslag.

– Med en egen serie kan vi tillvarata det påtagliga intresse som finns för vår verksamhet och samtidigt genomföra vårt samhällsuppdrag att öka kunskapen om förebyggande av brand, säger Veronica Sandström.

När Storstockholms brandförsvar i oktober under hedrande former blev utsedda till Årets räddningstjänst 2018 och fick motta pris av kronprinsessan Victoria, så fanns utvecklingen av serien med i motiveringen till juryns beslut.

– Serien är ett led i en strategisk satsning där vi har höjt nivån på Storstockholms brandförsvars kommunikation, och jag både stolt och glad över det som våra medarbetare åstadkommer. Vi ser att det här når fram till våra målgrupper och skapar en dialog med allmänheten som är oerhört värdefull för oss, säger Svante Borg, förbundsdirektör för Storstockholms brandförsvar.

– Med webbserien har vi skapat en egen berättarröst för Storstockholms brandförsvar, där vi producerar relevant material som våra målgrupper tilltalas av. Vi har byggt en häftig förmåga att driva en produktion där medarbetarna i sin vardag är beredda på att göra en spontan ”prata” framför kameran. Kommunikationsbyrån som stödjer oss med produktionen har blivit som en förlängning av oss, säger Veronica Sandström.

Tre avsnitt av realityserien har hittills släppts och det fjärde ska publiceras i november.

Se serien här: https://www.storstockholm.brand.se/nyheter/aktuellt/2018/inte-ett-vanligt-blaljusprogram/


För mer information kontakta

Veronica Sandström, kommunikationschef Storstockholms brandförsvar, 070-764 88 30 eller

Sara Marczak, VD Marczak Communications, 070-891 55 54


Storstockholms brandförsvar - vi skapar trygghet.

Vi svarar för räddningstjänsten i Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.Kontakt


Björn Westerdahl

Tillförordnad kommunikationschef

bjorn.westerdahl@ssbf.brand.se

08-4548700

070-764 87 84

Räddningscentral Mitt

Pressfrågor pågående insatser

registrator@ssbf.brand.se

08 - 454 83 74