Fotograf/Källa: Magnus Bremefors/Destination Kalmar

Den 10–12 augusti är det dags för Kalmar Stadsfest 2017. I år kommer Kalmar Stadspark tillbaka som en av arenorna. I den lummiga parken kommer besökarna att kunna uppleva allt från god mat till musik, dans och barnteater.

Under alla tre stadsfestdagarna, torsdag till lördag, dukas en italiensk matmarknad fram i stadsparken. Det blir också underhållning och aktiviteter av olika slag. Programmet presenteras av Destination Kalmar och kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun och konferencier är musikern Björn Rosenqvist, som säkert kommer att bjuda på en hel del egna musikaliska överraskningar.

Artistprogrammet i stadsparken har stor bredd. Talent Coach har bjudit in rookieband från hela landet och det blir också konserter med bl.a. Simone Moreno, Eddie Oliva, Anders Linder och Mönsterås Bluesband. På kvällarna blir det dessutom dans i olika genrer. Fredagskvällen avslutas med DJ- och danskväll, medan det på lördagskvällen blir dansafton till Strandbergz Orkester.

Under alla tre dagarna anordnas aktiviteter av olika slag. Supersportis, där barn i åldrarna 5–8 år får prova på olika idrotter, hålls på lördagen. Under de tre dagarna blir det också barnteater med Triangelteatern, familjefilm, dinosaurielåtar med Pappa Kapsyl, operaföreställningen Carmen på storbildsskärm, författarbesök av Elisabeth Nemert m.m. Stadsparken är också en av flera arenor där du kan uppleva det nya evenemanget Testfest, där hela familjen kan prova på spännande gratisaktiviteter.

Även andra aktörer kring stadsparken passar på att anordna kringevenemang. Kalmar konstmuseum har fri entré under hela stadsfesten och håller öppet till kl. 20. På kvällarna anordnas dessutom musikevenemang på Park Hermina och Söderport.

 

 

Mer information om programmet i Kalmar Stadspark:
Harald Erici, kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun
Tel: 070-308 62 55, e-post: harald.erici@kalmar.se

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2017 äger rum den 10–12 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden.

Läs mer på:
kalmarstadsfest.seKalmar är inte bara en populär sommarstad. Här finns även ett modernt universitet, innovativa företag, massor av spännande evenemang och en historisk stadskärna i havsnära miljö.


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93