Vinnare Matverk Stockholm den 27 november är företaget By Leo. Till vänster Sven-Erik Österberg, Landshövding i Stockholm Län och till höger Boel Godner, kommunstyrelsens ordf. i Södertälje

Första pris: Frysta grönsakspuréer från By LEO

Förädlare: Gordon Grimlund och Nathalie Nordström, Stockholm

Huvudråvara: Grönsaker från Rosenhill på Ekerö

Juryns motivering: För en produkt med hög innovationshöjd till både format och förpackning. Smakar som det ska, konsistensen är väldigt bra och produkten är tekniskt välgjord. De rena smakerna är klockrena med tanke på målgruppen.

Andra pris: Gelé på vindruva från Herrviks gård

Producent/Förädlare: Maria Mörner, Nykvarn

Huvudråvara: Vindruvor och honung från egna gården

Juryns motivering: En produkt med en komplex smakpalett som bjuder på stora smakupplevelser. En användbar produkt för restaurang och storkök som dessutom har en stark regional koppling och producerat på ett hållbart sätt.

Tredje pris: Raw Vegan Shake från Hempster

Förädlare: Bettina Schütz och Paul Bradley, Värmdö

Huvudråvara: Hampafrö

Juryns motivering: Det här är jättegott! En nötig och välbalanserad smak samt sammetslen konsistens som fungerar lika bra till tonåringen som till gymkillen efter träningspasset.

Bakom Matverk Stockholm står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Mer information om Matverk finns på hemsidan www.matverk.se

Mer information:

Ida de Oquiñena, press och kommunikation, MatLust. Tel: 08-523 064 42. E-post: Ida.de-Oquinena@sodertalje.se.

By Leo
Tel: Gordon Grimlund 0761141303. E-post: info@byleo.se
MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-2021. Målen är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, med fokus på miljö och hälsa samt att etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, nätverk och andra former av kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH och Södertälje Science Park som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36