Utveckling av hamnkajen i Torshälla Fotograf/Källa: Jonas Westerholm

Efter ett digitalt symboliskt spadtag påbörjas arbetet med att utveckla hamnkajen och strandpromenaden i Torshälla. Satsningen är en del av Eskilstuna kommuns present till Torshälla under stadens 700-årsjubileum.

Eskilstuna kommuns present till Torshälla när staden firade 700 år var att utveckla hamnområdet i Torshälla.

– 700 år fyller man bara en gång. Så vi ville ge en värdig och bra gåva från kommunen till Torshälla — Eskilstunas pärla, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

Tillsammans med Torshälla Stads nämndordförande Lars-Göran Karlsson (S) tog han ett symboliskt spadtag redan i februari. Efter en något försenad byggstart inleds nu arbetet med att utveckla hamnkajen och strandpromenaden i Torshälla.

Arbetet sker etappvis med start 3 maj. I första etappen ska Hamnkajen rustas upp för att skapa en mer trivsam och välkomnande miljö för boende och besökare. Här skapas sittplatser som bjuder in till vistelse, avkoppling och umgänge. Det blir också ny belysning och nya planteringar. Budgeten för etapp 1 är satt till 5 miljoner kronor och blir ett startskott för 700-årspresenten. Nästa etapp omfattar strandpromenaden och planeras att starta under 2022. 

Investeringarna ingår i en flerårig plan för hamnområdets utveckling. Invånare, föreningsliv, näringsidkare med flera har varit delaktiga i förstudiearbetet. Arbetet sker i linje med Torshällas övergripande utvecklingsplan.   

Länk till mer information om projeket och film från spadtaget

För mer information kontakta 

Rina Oord Lundh, utvecklingsstrateg stads- och ortsutveckling Torshälla
rina.oord-lundh@eskilstuna.se, 016-710 73 48 och 070-089 36 00 
 

 

Relaterade bilder
Kontakt