Nu växer Campus Flemingsberg med 433 lägenheter för ytterligare cirka 1000 forskare och studenter. På torsdagen den 24/9 togs ett första spadtag av ByggVesta tillsammans med representanter från KI, Södertörns högskola och Huddinge kommun.

I maj 2017 blir det dags för forskare och studenter att flytta till det växande campus. Då står de första av de 433 lägenheterna klara längs med Alfred Nobels Allé, precis granne med Södertörns högskola.

– Nu kommer vi att kunna locka fler studenter från övriga delar av Sverige. Södertörns högskola är bland de mest framgångsrika i landet, vilket visas i utvärderingar. Det är vi stolta över och vill välkomna studenter från hela landet. Detta projekt bidrar till utvecklingen av en levande miljö och ett levande campusområde, säger Moira von Wright, rektor vid Södertörns högskola.

Även kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, Daniel Dronjak Nordqvist (m), deltog vid spadtaget.

– Detta är ett av de mest prioriterade projekten i Huddinge kommun. I dag har vi 17 000 studenter i Flemingsberg som behöver någonstans att bo. Dessa studentbostäder kompletterar den övriga utvecklingen i Flemingsberg och skapar rätt möjligheter att bygga en verklig stad, säger Daniel Dronjak Nordqvist (m), kommunstyrelsens ordförande.

De nya bostäderna byggs enligt devisen Good Will Housing som är ett initiativ av byggföretaget ByggVesta för att öka fokus på hållbarhet, trivsel och samverkan med omgivningen.Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.


Kontakt


Jenny Tirén Berg

Kommunikatör

jenny.tiren.berg@sh.se

072-236 05 43

Sophia Nilsson

Forskningskommunikatör

sophia.nilsson@sh.se

08-6084000

0722-101453

Emma Williams

Forskningskommunikatör

emma.williams@sh.se

0722088876