Fotograf/Källa: Beata Cervin

I veckan är det nypremiär i The Lobby! Engagemanget för en bättre miljö, en sundare livsstil och ett minskat bilberoende är den röda tråd som förenar flera av höstens utställande varumärken. Det holländska cykelföretaget Batavus, initiativtagaren till uppropet Cykeltrafikomläggningen, är ett av dem.

De senaste 10 åren har antalet cyklister i Stockholms innerstad ökat med 70 procent[1]. Under fjolåret visade stadens årliga cykel- och fotgängarrapport det högsta antalet cyklister sedan mätningarna började under 1980-talet. En ökad miljömedvetenhet och hälsotrend tros ligga bakom ökningen. Stockholmarnas växande intresse för cykling kommer att avspeglas i The Lobby under hösten.

- Under hösten kommer The Lobby att vara en arena för samtal och aktiveringar kopplade till cykling. Tillsammans med branschkollegor, privatpersoner och företag ser vi fram emot att fortsätta driva utvecklingen mot mer hållbara beteenden, säger Mats Douhan, vd Batavus Sverige, som ligger bakom initiativet Cykeltrafikomläggningen med målsättningen att få fler att börja cykelpendla för miljön.

Utöver Batavus, som började sin cykeltillverkning redan 1904 och idag är en av Sveriges ledande leverantörer av elcyklar, är det svenska märket Vélosophy på plats i The Lobby under hösten. Vélosophy erbjuder citycyklar och grundades med ett tydligt mål – att ha en positiv inverkan på planeten. För varje cykel Vélosophy säljer donerar de en cykel till en flicka i en skola i Ghana via Unicef. Även Livelo som tillhandahåller elassisterade trehjuliga lastcyklar samt MIOO, ett cykelservice-företag som håller cykeltrafikanternas transportmedel i gott skick, är på plats i The Lobby under hösten.

Utöver cykling omfattar hösttemat Back to Work även flertalet nya svenska modevarumärken som Moimi, Vesna W, Stefania Esse samt smyckesdesignern Ebba Brahe Jewellery.


[1] Stockholm Stads årliga cykel- och fotgängarrapport 2018

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Tina Landelius, presskontakt The Lobby
E-post: tina.landelius@amffastigheter.se
Tel: +46 722 35 32 69
 

Om The Lobby
The Lobby är AMF Fastigheters satsning för att testa och utveckla framtidens handel.  Här samlas innovativa lösningar för morgondagens shopping, umgänge och service under ett och samma tak. The Lobby invigdes under våren 2018 och erbjuder kurerat innehåll som byts ut löpande. Läs mer på www.thelobbystockholm.se.

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 36 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 68 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se  
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722 - 35 32 69

Annelie Gullström

Affärsutvecklingschef

annelie.gullstrom@amffastigheter.se

08-600 68 16

072-243 04 38

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50