I år blir julen kanske lite annorlunda för många av oss. Därför vill vi satsa lite extra på att skapa mysig julstämning i utemiljön runt om i kommunen.

– Vi har lite stjärntema i år faktiskt. Det blir stjärnhimlar, stjärnor och klot på flera platser i kommunen, berättar Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare på Kalmar kommun.

Dessutom kommer en fyra meter hög tomte i Jenny Nyström-stil att placeras ovanför Västerport, där det blir tomteverkstadskänsla.

– Det kommer att bli en spännande plats att besöka som nog kan kittla fantasin lite, inte minst hos våra yngsta kommuninvånare, säger Björn.

Övriga julsatsningar att se fram emot är:

  • ny julbelysning på Kaggensgatan
  • julgranar på Norra Långgatan
  • julbelysning på Ängöleden och vid rondellen till Varvsholmen
  • julbelysning i Snurrom.

Naturligtvis blir det precis som vanligt julgranar på Stortorget och Larmtorget också.

– Jakten på julgran började redan i oktober och det är alltid en utmaning att hitta de perfekta granarna. Men till slut lyckades vi, säger Jacob Runesson, arbetsledare på serviceförvaltningen och ansvarig för julgranarna.

Julpyntandet av kommunen är en stor arbetsinsats som pågår under lång tid och involverar ett stort antal kommunmedarbetare.

– Vi har hängt julbelysning sedan början av november. Det är ungefär 450-500 ljusenheter av olika storlek som ska upp. Men det är värt allt arbete för alla brukar bli så glada, säger Pelle Hallström, arbetsledare på serviceförvaltningen.

Julbelysningen tänds inför julskyltningen, i slutet av november.
 

För mer information kontakta:
Pelle Hallström, arbetsledare serviceförvaltningen, 0480-45 07 18, per-ake.hallstrom@kalmar.se
Jacob Runesson, arbetsledare serviceförvaltningen, 0480-45 04 53 jacob.runesson@kalmar.se
Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare, 0480-45 00 53, bjorn.strimfors@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41