Vid ett inbrott hos VGR IT, Västra Götalandsregionens IT-förvaltning, stals i söndags kväll 13 stycken datorer i kontorslokalerna på Bergfotsgatan i Mölndal. I tre av de stulna datorerna fanns äldre patientjournaler som var på väg att arkiveras men som mellanlagrades på de stulna datorerna.

Att detta skedde var helt i strid med gällande rutiner, likaså att datorerna förvarades öppet i kontorslokalerna.

- Vi är djupt bedrövade över att man inte följt våra säkerhetsrutiner vilket lett till att patientinformationen nu är på drift. Många olyckliga omständigheter har gjort att detta kunde hända. Vi kommer att se till att detta inte händer igen, säger Göran Ejbyfeldt IT-direktör.

Lokalerna var larmade och väktare var snabbt på plats. Polisen leder nu arbetet med att söka efter de skyldiga och datorerna.

För mer information kontakta: Ulrika Jisland 0700-82 47 33


Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Patrik Rosell

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se