Fotograf/Källa: Svenska Tennisförbundet

Det är bäddat för en ny Davis Cup-fest i Båstad. I september kommer Sveriges tennisherrar tillbaka till tennismetropolen för att jaga avancemang i Davis Cup.

I höstas var sportvärldens största årligen återkommande lagtävling tillbaka i Båstad – för första gången på 16 år. Den svenska tennispubliken behöver inte vänta lika länge på nästa chans.

Tennisstadion blir nämligen spelplats för Sveriges direkt avgörande uppflyttningsmatch mot Litauen den 15–17 september.

Den första Davis Cup-matchen i Båstad spelades 1950 och orten har en lång och stolt tennistradition av att stå värd för såväl landskamper som stora tennisevenemang. Fjolårets DC-match i tennis-meckat lockade stor publik i sensommarvärmen.
– Roligt att vi lyckades få ihop Båstadkonceptet igen. Vi upprepar tennisfesten från hösten förra året, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig, Svenska Tennisförbundet.
– Det blir såklart fantastiskt kul att få en hemmamatch i Båstad, som är klassisk tennis- och Davis Cup-mark. Vi hoppas på att mycket publik kommer och stöttar oss, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.

I fjol tvingades Sverige till nedflyttning efter fyra säsonger i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Efter årets segrar mot Tunisien och Turkiet har tennisherrarna chans att göra snabbast möjliga återtåg.
Sista hindret: Litauen. Vinnaren i september avancerar till grupp 1 medan förloraren fortsatt spelar i grupp 2 nästa år.
– Det skulle vara riktigt roligt att få vinna på hemmaplan. Nu har vi en hel sommar framför oss, spelarna får koncentrera sig på sitt och när det närmar sig kommer vi se till att förbereda oss på allra bästa sätt, säger Johan Hedsberg.
 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Henrik Odervall, tävlingsansvarig, Svenska Tennisförbundet, 070-609 02 72
henrik.odervall@tennis.se
Johan Hedsberg, Davis Cup-kapten, 070-191 95 27
johan.hedsberg@tennis.se

 SvTF bildades den 26 november 1906 och har till uppgift handlägga för tennissportens gemensamma angelägenheter samt att verka för tennisens utveckling i Sverige. Dessutom främjar och samordnar vi svensk tennis i internationella sammanhang.


Kontakt


Torbjörn Dencker

T.f. kommunikationsansvarig

torbjorn.dencker@tennis.se

073-368 12 24

Johanna Jonsson

Informationsansvarig

johanna@tennis.se

010-444 04 13

070-228 2281